Current affairs of 12 And 13 April 2015 -important current affairs April 2015

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Current Affairs of 12 and 13 April 2015: daily GK Update

current affair, current affair 2015, current affair 2015 pdf download, current affair 2015 hindi pdf download, current affairs 2015 pdf free download, current affair 2015 in hindi, current affair april 2015, current affair april 2015 pdf free download, current affair april 2015 pdf download, current affair april 2015 in hindi, current affairs 2015, current affairs 2015 pdf download, current affairs 2015 in hindi, current affairs april 2015, current affairs april 2015 pdf free download, current affairs pdf free download, current affairs of 12 april 2015, current affairs of 13 april 2015, current affairs of 12 and 13 april 2015, current affairs 12 april 2015 bankers adda, current affairs 12 april 2015 gr8 ambation, current affairs of 12 and 13 april 2015 pagal guy, current affairs of 12 and 13 april 2015 bank exam today, april current affairs 2015 pdf, april current affairs 2015 pdf download, april 2015 current affairs 2015 quiz, current affairs april 2015 question and answer, current affairs of january to april 2015, current affairs of  12 april 2015 free job alert, april current affairs 2015 bankers adda, current affairs april to august 2015, current affairs download

1.Recently which country has been won Sultan Azlan Shah Hockey tournament 2015 on 11 April 2015?

Answer – New Zealand

Some important point:

  • New Zealand has won Sultan Azlan Shah Hockey title second time on 12 april 2015 defeated Australia by 3-1 goals
  • India has stand 3rd position in Sultan Azlan Shah Hockey title

2.Name of the Retired Lieutenant was died on 12 April 2015? He was also winner of Mahavir Chakra and Hero of 1971 Indo-pak war.

Answer –Hanut Singh

3.Recently who is first Indian to be world Number one in women’s double?

Answer –Sania Mirza

4.Who was won the Chinese Formula one grand Prix 2015 on 12 April 2015?

Answer –Lewis Hamilton

5.Recently name of the Indian shooter won bronze medal in ISSF Shooting world cup 2015?

Answer – Jitu Rai

6.Recently State bank of India has been announced a cut in home loan rate by to how much percentage?

Answer -0.25%

7.Who has re-elected unopposed as president of the Wrestling Federation of India on 12 April 2015?

Answer –Brijbhushan Sharan singh

8.Recently BHEL Company has setup 600 MW Thermal unit at Dhabra. Dhabra is located in which state?

Answer –Chhattisgarh

9.Name of the Jamaat –e-Islami leader was hanged by Bangladesh for 1971 war crimes on 12th April 2015?

Answer –Muhammad Kamaruzzaman

10.Who was won ITF Uzbekistan FI future Singles title on 12 April 2015?

Answer –YuKi Bhambri

11.Which company beats alibaba’s Guinness World record for maximum phone sold in a day on 12 April 2015?

Answer – Xiaomi company

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

12.Name of the state has launched the subsidies Aahar scheme on the occasion of the state’s foundation day on 1 April 2015?

Answer – Odisha

13.Which day was celebrated as international Children’s book day?

Answer -2 April 2015

14.What was India’s rank among 130 countries in the global business indexed released on April 2015?

Answer-119

15.Which day was celebrated as Austism Awareness day?

Answer –April 2

16.Name of the country recently became the 123rd state party to the international criminal court?

Answer –Palestine

17.Who has been appointed as new chief justice of Sikkim High Court?

Answer-Sunil Kumar Sinha

18.Name of the world’s oldest Person who has been died on 1 April 2015 which was belong to Japan?

Answer –Misao Okawa

19.Recently who has been won WTA family circle cup on 12th April 2015?

Answer – Sania Mirza and Martina Hingis

20.Recently Nobel laureate German Novelist was passed away on 12th April 2015. Name of the legend?

Answer –Gunter Grass

21.On 12th April 2015 India has been signed a MoU to establish a Marine biology Institute with which country?

Answer –France

22.What is full form of EPR?

Answer –Evolutional Pressurised Reactor

23.Recently India’s first International Financial Services center opened in which Indian city?

Answer- Gandhinagar, Gujara