Breaking News
Advertisement

Important Current Affairs of 10 and 11 April 2015 -Daily GK Update

Current affairs of 10 and 11 April 2015:

1.Name of the Mumbai terror attack mastermind recently has released from Pakistan jail on 9 April 2015?

Answer –Zakir-Ur Rehman Lakhvi

2.Who has been appointed as new Chief Executive officer of Khadi and village Industries Commission(KVIC) on 9 April 2015?

Answer –Arun kUmar Jha

3.Who has appointed as new director in expenditure Management Commission (EMC) under Department of expenditure?

Answer –Rajalakshmi Devaraj

4.Name of the Former Air chief, who had the honor of leading the fly past Independence Day on 1947 passed away on 9 april 2015?

Answer –Hrushikesh Moolgaonkar

5.Recently Former Australian captain and legendary cricket commentator was died on 9 April 2015?

Answer-Richie Benaud

6.What was venue of the 9th Meeting of International Renewable Energy Agency (IRENA)?

Answer –Abu Dhabi

7.Where is headquarter of International Renewable Energy Agency (IRENA)?

Answer –Abu Dhabi

8.Recently Which US State was set to become to allow niterogen Gas executions?

Answer –Oklahoma

9.Recently Which Indian city has named as National Earth hour Capital 2015 according by World Wildlife fund (WWF)?

Answer –Thane, Mumbai

10.Recently Liu Xinag in news. He is related to which field?

Answer-Famous athlete of China

11.Recently name of the bank has been completed 25 year of its operation?

Answer –SIDBI bank

12.What is stand of MUDRA?

Answer –Micro units Development and Refinery Agency Limited

13.Recently who has appointed as president of Nigeria?

Answer –General Muhammadu

14.Recently which state has been opened human milk bank” Jeevan Dhara”?

Answer – Rajasthan

15.Recently name of the state assembly on 31 March 2015 passed by a majority vote the controversial Control of Terrorism and organized crime bill?

Answer –    Gujarat

16.Name of the country has been developed as anti-ballistic missile system called “David’s Sling”?

Answer-Israel

17.Who was resigned as the president of the International Cricket council (ICC) on April 2015?

Answer –Mustafa kamal

18.Recently India has been successfully test fired ballistic missile on 9 April 2015? Name of the ballistic missile?

Answer –Dhanush

19.What is full form of LTV?

Answer –Loan to value

20.Who was won bronze medal in ISSF and Pistol world cup at changwon,south korea on 10 april 2015?

Answer –   Apurai Chendala

21.Which day was observed as national safe Motherhood day?

Answer -11th April 2015

22.What is the scheme that has been suspended by employees provident Fund organization (EPFO) on 11 April 2015?

Answer –Minimum Monthly Pension Scheme

23.Who is author of the Suleiman Charitra Sanskrti book was published on 9 April 2015?

Answer –kalyana malla

24.What is full form of WRA?

Answer-White Ribbon Alliance

25.Recently name of the Indian professional tennis player has been grabbed 15000$ ITF Futures tournament title?

Answer –Yuki Bhambri

26.Who has been recently appointed the president of JK organization?

Answer – Bharat hari  singhania

27.Which city has been named as Global Earth hour capital 2015 by WWF on 9 April 2015?

Answer – Seoul

Some important link:

Click here to check current affairs 2015 

Click here to check 6 and 7 april 2015 current affairs 

Click here to check current affairs of 8 and 9 april 2015 

Click here to check bank exam study material

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*