General Awareness Question asked in bank exam

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

[1] Which  of the following  government scheme planned to give “Debit Card” to poor households?

 Answer – Pradhanmantri  Jan Dhan Yojana

[2]   The novel, Gods of Antarctica Written  by ?

Answer –  Yashwardhan Shukla 13 year school boy

[3]  Who is head of CRPF Special Director-General?

Answer – Ramesh Chand Tayal

[4] Who has been appointed as new head of Joint Intelligence Committee?

Answer – RN Ravi

[5] Who has authored a book titled ‘Not Just an Accountant’?

Answer – Former CAG Vinod Rai

[6] Who is new  Shadow Minister in U.K?

Answer – Seema Malhotra

[7] Who is  President of Turkey?

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Answer – Recep Tayyip Erdogan

[8] Who is appointed the new Ambassador of Turn Back Crime campaign of Interpol?

Answer – Shah Rukh Khan

[9] Which committee set up by PM to identify obsolete laws?

Answer – Ramanujam

[10] Recently which company tied up with e-commerce major Snapdeal on 26 August 2014 to sell houses online through the online marketplace model?

Answer – Tata Value Homes

[11] Recently which company outsourcing contract of Deccan Odyssey for five years?

Answer – Travel Company Cox & Kings Limited

[12] Which  of the following e-commerce company signed pact with Ministry of Textile to provide online marketing platform for handloom sector products?

Answer – Flipkart

[13] The film is recently banned by Government related to Indira Gandhi assasination ?

Answer – Kaum de heere

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *