Current affairs for SBI IBPS SSC RRC – Latest GK update 6 and 7 April 2015

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Hello friends. How are you? Now here we are sharing current affairs of April 2015.Current affairs is most important role plays in any competitive exam like ssc, bank and any civil exam. So those students are preparing for government exam must check this article here we are discussing about current affairs in full details. Today we are going to talking about latest happening in 6 and 7 April 2015 including national news, international news, sports current affairs, newly appointed, obituary and important date.

So we advised to the entire aspirant who is preparation for civil service exam must read this article.

Current affairs for SBI, IBPS, SSC, RRC –GK Update 6 and 7th April 2015:

  • Current affairs of 6th April 2015 – Latest GK update: here we are providing in question answer format so you are easily understand.

1.Recently Dena bank has been tied up for insurance on Aadhar linked Saving account which insurance company?

Answer- Life Insurance Company (LIC)

2.Recently which company has shut website from May 1 2015 but only mobile application available?

Answer – Myntra Company

3.Recently prime minister of India narendra modi has been released —————-to monitor pollution level in 10 cities?

Answer – national air quality index

4.Which country will host fifth meeting of SAARAC health ministers?

Answer – India

5.Recently who has been appointed as new director of ISRO Satellites?

Answer –M Annaduari

6.Recently who has been appointed as IPL Governing council chairman?

Answer –Rajeev Shukla

7.Who has been appointed as new prime minister of Peru on 5 April 2015?

Answer –Pedro Alvaro cateriano Bellido

8.Who has been won Miami open 2015 Women’s doubles title on 5 April 2015?

Answer – sania mirza and Martina Hingis

9.Recently who was won 2015 Miami open men’s single title on 5 April 2015?

Answer –Novak Djokovic

10.Who has been won 2015 Miami open women’s single title on 5 April 2015?

Answer-Serena Williams

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

11.Recently Name of the Indian grandmaster won bronze model in World women chess championship?

Answer –Harika

12.Recently name of the Indian airport has been won golden Peacock national quality award 2015?

Answer- Delhi International airport

13.Name of the Indian origin students has won Major Physics prize on 5 April 2015?

Answer -15 years old Pratap Singh

14.Who has been sworn as new 16th governor of Mizoram?

Answer –Keshari nath tripathi

15.Recently which bank has lead top list with highest NPAs?

Answer – Central bank of India

16.Recently Mission Indradhanush started in which state for immunise all the children of the state?

Answer – Uttar Pradesh

17.Recently Mufti Mohammad Sayeed Inaugurated asia’s largest garden in Jammu and Kashmir on 5 April 2015. Name of the garden?

Answer- Tupali

18.Which day was observed as world health day?

Answer – 7th April 2105

19.Recently name of the endangered species of plan discovered by scientist from western ghats on 6 April 2015?

Answer – Oldenlandia dineshi

20.What is full form of DGCEI?

Answer –Directorate general of central Excise Intelligence

21.Recently Google signed partnership with which company for digital indian project on 5 April 2015?

Answer –Pricewaterhouse coopers

Click here to check current affairs January 2015 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *