Current Affairs For SBI IBPS PO And Clerk Exam 17, 18 January 2015-{Download PDF Here}

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

CURRENT AFFAIRS OF 17 AND 18 JANUARY 2015:

Hello friends, again we are back with carrying a couple of day’s current affairs of January month 2015.All of you now that in SBI Associated clerk exam going on and at least 12-15 recent current affairs questions are asked . So friends, now time is to concentrate on current affairs of January month 2015.generaly, Current affairs question are asked in any competitive exam, so this part is most important part for us in any bank exam. We are updating regularly current affairs of month January 2015 so regularly visit our site for daily current affairs as well as bank exam study material.

CURRENT AFFAIRS OF JANUARY 2015:

      Our team is providing current affairs of 17 and 18 January 2015.In this article many topics are covered which happened within two days. There are many topics covered in under this article like national news, international news, sports news, important committee, important person in news, newly appointment, resigned and important state news happened in 17 and 18 January 2015.

    So we are suggesting to all of future bankers regularly visit bankersherad.in for more banking update and banking study material. We have covered many topics like quantitative aptitude question and answers, reasoning solved and unsolved problem and General English study material.

CURRENT AFFAIRS QUESTION OF 17 AND 18 JANUARY 2015:

Current affairs January 2015, current affairs January month 2015, current affairs of 17 January 2015, current affairs of 18 January 2015, current affairs january 2015 in hindi, current affairs of january 2015 pdf, current affairs january 2015 for bank exam, current affairs january 2015 with answer, current affairs january 2015 pdf free download, general knowledge and current affairs pdf free download, current affairs pdf free download janauary 2015,current affairs 2015 pdf free download, current affairs for bank exam, general awareness for bank exam, current affairs for bank exam 2015,current affairs for bank exam 2015 pdf, daily current affairs for bank exam ,

1.Who was the winner of the “The Hindu Prize for 2014 on 16 January 2015?

Answer-Ashok Srinivasan

2.Who was named as JGBS –top Ranker Excellence award 2014 on 16th January 2015?

Answer-R.K Tayagi

3.Recently, Government of India was launched Venture capital fund for which caste?

Answer- Sheduleled Cast

4.Recently, President of India has been launched immunization program for children below age 5 years?

Answer- Pulse Polio

5.What is the venue of the 8th Japan – India foreign minister strategic dialogue?

Answer-New Delhi, India

6.What is the name of the Sri- Lanka New foreign Minister recently visited in India?

Answer-Mangala Samaraweera

7.Who was won Men’s Sydney International title 2015?

Answer-Viktor troicki after defeated to Mikhali KuKushkin

8.Name of the Japanese Foreign Minister who recently visited India for two days?

Answer-Fumio Kishida

9.What is the venue of the “Tribal Food Festival 2015”?

Answer- New Delhi

10.Recently, In the News Central bureau investigation arrested Shib Narayana Das director of the Kolkata based firm Saradha .It was belong to which scam?

Answer-Multi-Crore rupee chit fund

11.Name of the Indian’s double star recently winner of the ATP Tennis titles 2015?

Answer- Leander Paes and Rohan Bopanna

12.Recently, in the news which spacecraft was founded after 11years on surface of Mars?

Answer-Beagle 2

13.Recently, who was resigned from the post of member of the union public service commission (UPSC) January 2015?

Answer-Amar Pratap singh

14.Recently, Indian lady Bhakti Sharma in news, for what reason?

Answer-World record in Swimming at Antarctic Ocean

15.Recently, The congress leader and former Union Minister Shashi tharoor has been released book , What is the name of the book?

Answer-India Shastra: Reflection on the nation our time

16.Recently, who was appointed as the new interim DRDO chief on 16th January 2015?

Answer-K .Tamilmani

17.Who was appointed as new chief financial officer (CFO) of WIPRO Software Company?

Answer-Jatin Dalal

18.Who has been appointed as new Nepal’s ambassador to india?

Answer-Deep Kumar

19.Recently, who was won the 13th Parsvanth International Grandmaster chess tournament 2015?

Answer-Andrey Baryshoplets

 20.Recently, who was named as international Hockey Federation player of the year 2014?

Answer-Mark Knowles and Ellen Hoog

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

21.Recently, who was won women’s single title of Sydney international tennis tile 2015?

Answer-Petra Kvitova

22.Name of the winner of Women’s Brisbane international title 2015?

Answer-Maria Sharapova

23.Recently, head of the United Nations Ban Ki Moon had inaugurated the India’s first ever canal top solar power plant in which state?

Answer-Gujarat

24.Recently, Union Minister of water resource development Uma Bharti has decided to celebrate this year as name of the________?

Answer-Jal Karnthi  Varsh

25.Where is located the “great rift Valley “It is an intra- continental ridge system?

Answer-Africa

26.Name of the Indian banks listed in top 50 global banks in terms of marketing capitalization?

Answer-HDFC and SBI

27.Name of the bank has been topped the list of the top 50 global bank in sector of marketing and capitalization?

Answer-Industrial and commercial bank china (ICBC)

28.Where is headquarter of the International Renewable energy agency (IRENA) organization?

Answer-Abu Dhabi

29.Recently, Andhra Pradesh government has been signed a pact with which institute to Provide assistance in making agriculture sustainable and profitable?

Answer-International crops research Institute for the Semi-Arid tropics (ICRISAT)

30.Recently, Egypt’s famous actress was passed away it was also known as the “Lady of the Arabic Screen ?

Answer-Faten Hamama

31.Which day was observed as National Disaster response Force _________?

Answer -21st January

32.Who was appointed as new brand ambassador of 35th national game in Kerala?

Answer-Sachin Tendulkar

33.Name of the South African cricketer who holds the record of fastest century in One day international game?

Answer- AB de Villiers

34.Recently which bank has launched money transfer service in twitter?

Answer-ICICI bank

35.Who was awarded as martin Luther king award 2015?

Answer-Frank Islam

36.Recently, name of the state has  won the National tiger Conservation Authority biennial award 2015?

Answer-Periyar Tiger reserve of kerala

37.Which day was celebrated as national immunization day 2015?

Answer-18th January

38.What is the Currency of New Zealand?

Answer- Dollar

39.What is capital of the New Zealand?

Answer- Willington

40.Where is Headquarter of UNO?

Answer- New york, USA

CHECK HERE PREVIOU YEAR PAPER/MODEL PAPER FOR VAIOUS BANK EXAM 

CHECK HERE DAILY CURRENT AFFAIRS JANUARY MONTH 2015

CLICK HERE TO DOWNLOAD BANK EXAM STUDY MATERIAL 

CLICK HERE TO CHECK LATEST BANKING JOB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *