Breaking News
Advertisement

Current Affairs of January 2015 -19 and 20 January 2015{PDF Download}

Current Affairs of January 2015 :

Hey friends, how are you. Today again we are back with new update related to current affairs of January month 2015.All of you know that current affairs very important part in any competitive exam as well as daily update. Recently SBI Associate Clerk exam is going on so many question asked in current affairs part.

So today we are discussing about current affairs January month 2015.In previous Article we have talk about current affairs of 17 an 18 January 2015 and Now we are talking about current affairs of 19 and 20 January 2015.

And We are advised to all of aspirant who is preparation for bank exam, ssc exam and any government exam regularly visit this site.

Current Affairs of 19 and 20 January 2015 pdf download:

1.What is the venue of the world energy future summit 2015?

Answer-Abu, Dhabhi

 Few point about Summit:

  • This Summit is the largest gathering on futures energy.

2.What was the Name of Company hosted world energy future Summit 2015?

Answer-Masdar

3.Name of the Germany finance minister recently visit India on 19th January 2015?

Answer-Wolfgang Schuable

4.Recently, National Disaster Response force (NDRF) was celebrated as 10th raising day on which day?

Answer-19th January 2015

5.Recently, Who has been awarded as Prestigious Martin Luther King  Jr. Award 2015 on 18th January 2015?

Answer-Frank Islam (Related to Indian American Entrepreneur and philanthropist)

6.Who was appointed as new chairperson of the censor board on 18th January 2015?

Answer-Pahlaj Nihalani

7.What will be venue of the Australian open Tennis tournament 2015?

Answer-Melbourne

8.Who has named as sanjay chopra award and Geeta Chopra Award on 18th January 2015?

Answer-Master devesh Kumar (Sanjay Chopra) and Geeta Chopra

9.Who were winner of the Men’s and Women’s singles title in the Senior National Tabel Tennis championship held on Poundechery?

Answer-SoumYajit Ghosh and Mouma das

10.What is the name of the Bracak Obama’s wife recently visit india?

Answer-Michelle

11.What is the Full form of USTDA?

Answer-United states Trade and Development Agency

12.Recently, In the News “Abdulla bin Abdulaziz” was died. He was famous king of which country?

Answer-Saudai Arabai

13.Where is headquarter of International mutual fund (IMF)?

Answer-Washigton D.C

14.Recently, KNPP in News. What is full form of KNPP?

Answer-Kudankulam Nuclear Power project

15.Recently, United States (US) government scientist has decided which year as warmest year?

Answer-2014

16.Recently, who has won Hindu Literary prize 2104 for his debut collection of 13 stories?

Answer-Ashok Srinivasn

17.Recently, Rajin Kothari was passed away on 18th January 2105? He was related to which field?

Answer-Political, Scientist and theorist

18.Recently, Nam of the country is India planning to begin joint tourism Promotion campaign?

Answer-Nepal

19.Which day was celebrated as national Investigation Agency day?

Answer-19th January

20.Total Number of zonal councils comprising of state there in India?

Answer-Five

21.Who has been won the alpha International Title in women‘s double tournament on 16th January 2015?

Answer-Mattek Sands and Sonia Mirza

22.What was the venue of the tribal food festival 2015?

Answer-New Delhi

23.Recently, who has appointed as new president of royal Enfield on 18th January 2015?

Answer-Rudrajet singh

24.Recently, which gaon adopted by manmohan singh under sansad  adrash gram yajona ?

Answer-Pachim Bekeli

25.Name of the Indian State will be host world congress on information technology in 2018?

Answer-Hyderabad

26.Recently, which country’s GIC to invest Rs.1200cr in Bandhan financial service?

Answer-Singapore

27.Recently Subham in news his age 13, Silicon Valley’s youngest entrepreneur .why subham in news?

Answer- Develop Braille Printer

28.Recently, Name of the filmmaker has appointed as new chairperson of CBFC(Central board of film certification)?

Answer-Pahlaj Nihalani

29.Who was won national tiger conservation authority (NTCA) award 2015?

Answer-Peeriyar tiger

30.Where is the headquarter of world trade organization (WTO)?

Answer-Geneva

31.Name of the book “Beloved bapu: The Gandhi Mirabehan correspondence “authored by?

Answer-Tridip Suhrud and Thomas webar

 CLICK HERE TO CHECK CURRENT AFFAIRS OF JANUARY 2015

CLICK HER TO DOWNLOAD BANK EXAM STUDY MATRIAL

CLICK HERE TO DOWNLOAD BANK EXAM QUESTION PAPER

CLICK HERE TO CHECK LATEST JOB IN BANKING SECTOR 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*