Breaking News
Advertisement

Current affairs for bank,SSC,SBI and IBPS exam- daily GK update 8 and 9 April 2015

Current affairs of 8 and 9 April 2015:

current affairs for bank exam, current affars for ibps clerk exam, current affairs for sbi po exam,current affairs 2015, current affairs pdf download, latest news, Current affairs for SBI associated clerk exam 2015, weekly current affairs pdf, Current affairs free pdf download 2015, current affairs of 8 April 2015, current affairs of 9 april 2015, National and international news , daily GK update, Current affairs quiz 2015, current affairs quiz of 9 April 2015, current affairs quiz 8 April 2015, current affairs online quiz 2015, current affairs question and answer, current affair 2014-15 download, current news , current affairs 2015, current affairs question and answer in hindi, current affairs question and answer in English , current affairs question pdf download, current affairs question and answer april 2015, current affairs pdf free download, world current affairs , current affairs in hindi 2015, current affairs question , current affairs of 8 april 2015 pdf download, current affairs of 9 April 2015 pdf download, current affairs for insurance exam 2015, current affairs for oriental insurance exam 2015, current affairs of April 2015 pdf download, current affairs pdf download

1.Recently which state cricket team has won Syed Mushtaq Ali T20 Trophy on 7 April 2015?

Answer – Gujarat

2.Who has been newly appointed as Director of ISRO satellite center (ISRO) on 7 April 2015?

Answer –Mayilsamy Annaduari

3.Recently prime Minister of India launched new scheme under PM Jan Dhan yojna to fund small entrepreneurs. Name of the scheme?

Answer –Mudra  Bank

4.Recently Prime minster has visited Germany. Name of the president of Germany?

Answer –Angela merkel

5.Name of the prime minster of Canada. Recently prime minister of India has been visited this country?

Answer –Stephen Harpher

6.Recently who has been appointed as CMD of TIL limited company on 7 April 2015?

Answer –Sumit Mazumder

7.Who has been become president designate of CII for 2015-16?

Answer –Naushad Forbes

8.What is full form of CII?

Answer –Confederation of Indian Industry

9.Recently Sri Lanka’s cricketer has named as Wisden Cricketer of the year 2014? Name of the Sri Lanka’s cricketer?

Answer-Kumar Sangarkara

10.Recently who has been elected as new chairman of NASSCOM For 2015-16?

Answer –BVR mohan Reddy

11.Recently name of the First US state which has  become banned Abrortion procedure?

Answer –Kansas

12.Recently PCI President has suspended mismanagement of 15th National Para athletics Championship on 7th April 2015. Name of the suspended PCI president?

Answer –Rajesh tomar

13.Recently CII has signed an agreement with EBRD. What is full form EBRD?

Answer –European Bank for Reconstruction and development

14.Recently who has been appointed as new Chief election commission of India?

Answer – Dr. Nasim Zaldi

15.Recently which company has been acquired a free recharge a mobile truncation platform?

Answer- Snapdeal

16.Recently two legends have been awarded with Padam Vibhushan second civilian highest award?

Answer –Amitabh bachchan and karim Aga khan

17.Recently Sim Bhullar became the first player of Indian Descent to play in the high profile. He is related to which sports?

Answer –basketball

18.Recently in news Legendary D jayakanthan was died on 8 April 2015. He was related to which field?

Answer –famous Tamil Writer

19.Recently government of India has been decided to rename of E-Visa scheme?

Answer- Visa online

20.Who has named as “Retails banker of the year in Middle East”?

Answer-Suvo sanakr

21.Recently EM Hanifa was passed away on 8 April 2015. He was related to which field?

Answer –  Veteran Singer

22.What was them of the World Health day 2015?

Answer –Form Farm to Plate, Make food safe

23.Who has been appointed as new chief justice of Chattisgarh state?

Answer –Navin Sinha

24.What was the main aim of Operation rahat launch mission?

Answer –Evacuating Indians From Yemen

25.Recently NASA has been successfully launched Revel most powerful Rocket on 8 April 2015? Name of the rocket?

Answer –SLS-Space launch system

26.How much percentage FDI cap in Insurance sector has been increased by?

Answer -23%

27.Name of the two legends are conferred with Sahitya Shiromani Samman of uttar Pradesh on 8th April 2015?

Answer –Gopaldas neeraj and uday Pratap Singh

Click here to check current affairs of 6 and 7 April 2015

Current affairs of January moth 2015 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*