Computer Question Quiz And Answer

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

1.An electronics tool that allows information to be input ,processed , and output?

(a).operating system

( b).Motherboard

( c).Computer

(d).CPU

Answer.(c)

2.Which of the following is NOT one of the four major data processing functions of computer?

(a).gathering Data

( b).processing data into information

(c).analyzing the data or information

(d).storing the data or information

Answer.(C)

3.A world wide network of computer ?

(a).CPU

(b).RAM

(c).Internet

(d).none of these

Answer.(c)

4.___________are specially designed computers that perform complex calculation extremely rapidly?

(a).Server

(b).Supercomputer

(c).Laptop

(d).Mainframes

Answer(b)

6.The brain of computer .This part Does the calculation ,moving and processing of information?

(a). CPU

(b) .RAM

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

(c). hardware

(d).ROM

Answer(a)

7.IN analog computer?

(a).input is first converted to digital form

(b).Input is never converted to digital form

(c).output displayed in digital form

(d).all of above

Answer(b)

8.Part of computer that allows a user to put information into the computer?

(a).output device

(b).input device

(c).software

(d).hardware

Answer(b)

9.Modern computer are very reliable but they are not?

(a).Fast

(b).Powerful

(c).Infallible

(d).Cheap

Answer(c)

10.A small picture that represents a folder program or other thing?

(a).Desktop

(b).Icon

(c).Graphic

(d).Image

Answer(b)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *