CURRENT AFFAIRS FOR BANK EXAM- 7 AND 8 JANUARY 2015

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Hello bankers herald readers, Today here we are discussing about current affairs of January month 2015. Now days current affairs is commonly asked in all of competitive exam like IBPS , SBI, Railways, SSC, and any government exam. so friends we are sharing current affairs of 7 and 8 January month 2015. All of you know that at least 10-15 question asked in current update in bank exam. so advised to all of you regularly visit this site for study material for bank exam,ssc exam etc.

Current-Affairs-Question-Answers-MCQ-2014

[1].Recently In 7th January 2015 was  celebrated as 13th Pravasi  Bharatiya Divas in which state?

Answer-Gandhainagar , Gujrat

[2].What is the theme of the 13th Pravasi  Bharatiya divas celebrated on 7th January 2015?

Answer-100 year of Mahatma Gandhi’s return to India from south Africa

[3].Who was as chief guest of 13th Pravasi Bharatiya divas  celebrated on 7th January 2015?

Answer-President Of Guyana , Donald Ramotar

[4].Who was  appointed as new brad ambassador of AP health sector?

Answer- Amitabah Bachchan

[5].Recently , In news country’s first contact-less debit card and credit card launched by which bank ?

Answer-ICICI Bank

[6].Who was recently appointed as new speaker of Jharkhand assembly ?

Answer-Dinesh Oraon

[7].In which country “The strategic oil and gas bearing region called  Yamala Peninsula “located?

Answer-Russia

[8].Who has been become the first to make three test centuries in first three inning as a captain?

Answer -Virat Kohli

[9].What was the theme of the National Youth Festival-2015, Which started in Guwahati January 2015?

Answer-Youth for clean , green and Progressive India

[10].Recently, Teixobcatin In News , It Is _________?

Answer-A new Antibiotic

[11]. Who was elected as a new president of Srilanka?

Answer-Maithripla Sirisena

[12].Recently , In news the largest monolith of granite in the world called “EI Capitan is situated in which country?

Answer-USA

[13].Who is appointed as new U.N under-secretary-general?

Answer-Atul Khare

[14].Who was appointed as a Chief Executive officer of NITI Ayoug by the Union government on 6 January 2015?

Answer-Sindhushree Khullar

[15].Whose name was declared as the 19th  governor of Meghalaya on 6 January 2015?

Answer-Keshari Nath Tripathi

[16].Recently, Which state won the men’s and women’s title of senior basketball championship 2014-15?

Answer-Uttarkhand (Men’s) and Chattisgarh (Women’s)

[17].The 12th Pravasi Bharatiya Divas was held at which state_______?

Answer- Delhi

[18]. Who was as chief guest of 12th Pravasi Bharatiya Divas 2014?

Answer-Datuk seri G Palanival(Malaysian minister of natural Resources and Environment)

[19].Who was appointed as the state secretary of Odisha -unit of communist party of India?

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Answer-Ali Kishor patnaik

[20].Recently, In news NASA Scientist announce discover of how many new planet outside solar system, close to finding earth’s twin ?

Answer-8

[21].Which company achieved the milestone of producing 50 lac vehicle on 7 January 2015?

Answer-Mahindra&Mahindra

[22].Who was resigned as MD and CEO of Axis Capital Limited ?

Answer-Nilesh Shah

[23].Recently , Who was took over the charge of CMD of heavy Engineering Corporation ?

Answer-Avijit Ghosh

[24].Recently, Which scheme to attract students towards Science and Mathematics?

Answer-Rashtriya Avishkar Abhiyan

[25].The world Bridge championship 2015 will be held on which country?

Answer-India

[26]. Recently , The Unemployment rate in India rises _____in 2013-14?

Answer-4.9%

[27]. Who was won chennai International open Grandmaster chess title on 6th January 2015?

Answer-Popov Ivan (Russia)

[28].Which news paper of France came under attack by gunmen on 7th January 2015 , the chief editor of news paper stephane Charbonnier died?

Answer-Charlie Hebdo

[29].Recently, Which first online bank of china launched by Tencent Holding to promote the small business?

Answer-We bank

[30].How much percentage increase in the revenue earning of Indian Railways for the first 9 months of year 2015?

Answer-12.57%

[31].Who was  appointed as new President of Mali on 8th January 2015?

Answer-Modibo Keita

[32].Which airline declared as world safest airline by AirlineRating.com name of airline ?

Answer- Austrilia’s Quants

[33].Who was  named of as new Haryana DGP?

Answer-YP Singhal

[34]. 8 January 2015 Prime Minister Narendra modi inaugurated “Dandi Kutir” museum located in which state?

Answer-Gandhinagar, Gujrat

[35].Recently , “The Interview”was at the center of a controversy .that movie associated with________?

Answer-North Korean leader Kim Jong-Un

[36].Who is the present chairman of the Intergovernmental Panel on climate Change(IPCC)?

Answer-RK Pachauri

[37].Who was the winner of seventh edition of India’s national spell bee the classmate spell bee completion 2014?

Answer-Malvika Deepak

[38].Who is the present chairman of the industry body FICCI ?

Answer-Jyotsna Suri

CLICK HERE TO CURRENT AFFAIRS JANUARY MONTH 2015

CURRENT AFFAIRS FOR BANK EXAM-4,5 AND 6 JANUARY 2015

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Hello bankers herald reader, Today we are going to talk about current affairs asked in various competitive exam like bank,railways and other exam. we are sharing current affairs of 4, 5 and 6 January  2015. This article will be include current affairs of 4,5 and 6 january 2015 . Many topics are  include like sports, recently appointed ,obituary, Important person in news , state  wise  news , national news and international news etc.

CURRENT AFFAIRS FOR BANK EXAM :

1. Who is appointed as new governor of Mizoram?

Answer-Aziz Qureshi

2 Recently , Who is taken charge as  full time chairman and managing director of Coal India Limited(CIL)?

Answer-Sutirtha Bhattacharya

3.Who is appointed as new Vice-chairman of National institutional of transforming India (NITI) Ayoug?

Answer-Arvind Pangariya

Other appointed of NITI Ayoug

    FULL time member

  •  V.K .Saraswat-Former Secretary Defense R&D
  • Bibek Debroy- Economist

4.Recently , Which country  will be hostedInternational Hindi Conference 2015“?

Answer-New Jersey, united State in April 2015.

5.Recently, Who is appointed as new Ambassador of ” swachh Bharat”?

Answer-V.V.S Laxaman and SP Balasubrahmanyam

6.Recently, Sports Minister has been announced name for Padma Bhusan Award?

Answer-Saina Nehwal

7.How many Jharkhand villages identified under”Green India Mission”?

Answer- 18 villages

8.What is Full form of “IEPFA”?

Answer-Investor Education and Protection Fund Authority

9. Full form of “NFRA”?

Answer-National Financial Reporting Authority

10.Recently. Who is appointed as new Private Secretary of Defence minister?

Answer-P Krishnamurthy

11.Recently, In news Union Cabinet approved set-up India-based Neutrino Observatory in which state?

Answer- Tamil Nadu

12.Recently, Former minister of state for PWD was Passed away .Name of Former minister of state PWD ?

Answer-Ram Prasad Kamal

13. Recently , Prime minister of India on 3 January 2015 inaugurated the edition of the Indian Science Congress At Mumbai?

Answer-102nd

14.Who was appointed as new President of  Indian Newspaper Society (INS) on 2nd January 2015?

Answer-Kiran Bhai Vaddodaria

15.Recently, Reserve bank of India(RBI) deputy governor shyamala gopinath as a the non- executive chairperson of which bank?

Answer- HDFC Bank

16. Who was won ATP world Tennis Championship on 4 th January 2015?

Answer-Andy Murray

17.Who has been  became fastest  International  cricketer to 12000 run in Test cricket?

Answer-Kumar Sangarkara

18.Recently, In news Bharat Forge acquired Mecanique General Langroise the company of France for 90 crore . Who is  appointed as new chairman of Bharat Forge Company?

Answer- Baba Kalyani

19. In news Digital Project launched by ICICI Bank Limited.in which state digital project launched ?

Answer-Akodara,Gujarat

20.Recently, The Former Chairman of Indian Space Research Organization  was Passed away on 2 January 2015?

Answer- V.R.Gowarikar (He was also known as the ” Father of Monsoon Model”.

21.Who was appointed as a new prime Minister of Tunisia?

Answer-Habib Essid

22. Recently, In news  china launched official website for military weapons procurement on 4th January 2015? name of the website?

Answer-www.weain.mil.cn.

23.Who was won Chennai Open FIDE Rating Class Tournament on 3 January 2015?

Answer-O.T. Anil Kumar

24. Which country Celebrated  67th  Independence Day  on 4 January 2015?

Answer-Myanamar

25.Who was appointed as a new chief justice of Jammau & Kashmir

Answer-Mohammad  Yaqoob Mir

26.Who was resigned as a director general of sports authority of India (SAI) ?

Answer-Jiji Thomsan

27. Recently, In news prime Minister Narendra modi Launched National Programme  for ____________in new Delhi to reduce energy consumption.

Answer-LED based home Street Lighting

28.Recently , The Tamil Nadu Government launched new scheme ________?

Answer-Amma Cement

29.The 2 -day Bankers retreat -Gyan Sangam which conclude on 3 January 2015 was held in which city ?

Answer- PUNE

30.Recently , In New The Union Government approved raising its stake up to 51 percent in which financial institution make it government company?

Answer- IFSC (Industrial Financial Corporation of India)

31.Who was named as a Business Person Of the year 2014 ?

Answer- Google co founder larry page

32.Recently, Who was won National Sub-Junior Snooker Title 2015?

Answer-S Shrikrishna

33.Who was named as a new Maharashtra BJP Chief?

Answer-Raosaheb Patil Danve

34.Recently, Prime minister released a commemorative coin to mark the 175th birth Anniversary ____________of which leader?

Answer-Shri Jamsetji Tata (Founder of the Tata group)

35.Who is President of Guyana. He will visit India during the Pravasi Bharaitiya Divas 2015 and also will be chief guest at he Pravasi Bharaitiya Divas 2015?

Answer-Donald Rabindranauth Ramotor

36.Which of the cricketer would you associated the fashion Label WROGN?

Answer-Virat Kohili

37.Who was recently appointed CEO of DEN Networks?

Answer-Pradeep Parameswaran

38.In Which Website has rolled out its “While you were Away “recently?

Answer-Twitter

39.Who has been appointed as a new executive director and President of blue star?

Answer-B.Thiagarajan

CLICK HERE TO READ CURRENT AFFAIRS 1,2 AND 3RD JANUARY 2015

Current Affairs 30 to 5 december download

CURRENT AFFAIRS FOR BANK EXAM -1, 2 AND 3 JANUARY 2015

Hello friends,  Today We are sharing full Current affairs asked in different type of Competitive  exam like bank, SSC, Railway etc .Bankers herald team provide good collection of current Affairs like International, national, Sports, obituary,Newly appointments, person in  news , Scheme ,Committee,  RBI policy,Economy, state news etc,If you want to read in pdf daily update links are available below.

Current affairs for bank Exams :

1.Who is recently Appointed to Uttarakhand Governor ?

Answer-K.K.Paul

2.Which of the Following Company bags First key power project in Telgana?

Answer-BHEL Company

3.Recently,  Which company launched Co-branded Credit card emerged with UAE  first gulf Bank?

Answer-Life insurance Company Of India(LIC) international

4.Who is Appointed as new CMD of Indian Overseas bnak?

Answer-R.Koteeswaran

5.Who is Sworn as new Brazilian President?

answer-Dilma Rousself

6.Recently , Who is appointed as new chairman of Railways Board?

Answer-A.K Mital

7.Recently, Planning Commission replaced a new name? 

Answer: NITI AYOUG (National Institution for transforming INDIA AYOUG)

8.Recently,The “Union Water Resources Ministry ” launched invited to be adopted in every district of the country during India week  of  water?

Answer-Hamara Jal , Hamara jeewan

9.Recently, Indian  Space research Organization (ISRO)  chairperson was Retired , Who is Chair Person Of ISRO?

Answer-K.Radhakrishna

10.Who is Appointed as new secretary in the Minister of earth sciences?

Answer-Shailesh Nayak

11. Recently,Name of the mobile application launched by Home Minister Rajanatn singh ?

Answer-Himmat

12.Recently, Indian Government how many websites has been banned for jihadi Propaganda and Promoting Anti India news?

Answer-32 website

13.Recently , The famous Film Malayalam director was died on 29th December 2014 ?

Answer-Madhu Kaitapram

14.Who was the famous journalist of India died on 31st December 2014?

answer-Boobile George Verghese

15.Who was the first to win Consecutive Oscar Award died on 30th December 2014?

Answer- Mr.Luise Rainer

16.Recently , Sushma swaraj (External Affairs Minister) visited to which Country?

Answer-South Koerea

17.What is Full Form of “NJAC”?

Answer-National judicial Appointments Commission

18.Recently , The educationist, author and tallest figure in Muslim academia was died on 1st January 2015 ?

Answer- Saiyid Hamid

19.Who is Appointed as new director general of civil Aviation ?

Answer-M Sathiyavathy

20.Who is sworn as a new president of Tunisia?

Answer-Beji Caid Essebsi

21.Who is Sworn as new chairman of Airport authority of India?

Answer-R K Srivastav

22.Who has been Chosen as a Global Athlete ambassador for Right to Play?

Answer- Petra Kvitova

23.Recently , Indian -origin Awarded Knighthood as a part of Queen’s new years honours? Who is awarded ?

Answer-Nilesh Jayantial Samani

24.Recently, In news the flying snake of Sri Lanka was sighted in Seshachalam Biosphere reserve of Andhra Pradesh. What is name of snake?

Answer-Chrysopelea taprobanica

25.Recently, Who is Appointed as new MD and CEO of OBC bank?

Answer-Animesh Chauhan

26.Who is Appointed as  new MD and CEO Of Vijaya bank ?

Answer-Kishore kumar Sansi

27.Who is Appointed as new MD and CEO of  United bank of India ?

Answer-P.Srinivas

28.  How many days  completed India’s first inter-planetary Mission MOM or Mangalayan Around Mars?

Answer-100 days

29.Recently, Prime minister  Narendra Modi  Inaugurated 102 edition of the “Indian Science Congress” Hosted by the which university?

Answer-Mumbai university (Theme of this year’s-Science and technology For human Development)

30.Recently In news, As per the Statistics provided by Tigernet , the official data base of the National Tiger Conservation Authority.How many tiger were deaths in 2014?

Answer-66 tiger

31.Recently , Aamir khan’s “PK” Box office Collection beat ________record to become Bollywood’s No.one At Rs.285.37 cr?

Answer-Dhoom3

32.Who has been become a first cricketer to cross 5 million follower on twitter?

Answer-Virat Kohili

33.Recently In news, World’s smallest goanna Lizard species was discovered in which country?

Answer-Australia

34.Who is Indian-origin  re-appointed as a top ad-visor to president of Singapore Tony Tane ?

Answer-J.Y.Pillay

35.Recently, Former chairman of ISRO passed away .Who was Former chairman of ISRO?

Answer-V R Gowarikar

36.Recently, Minister of Sports Cleared the National boxing Federation replaced by new name?

Answer- Boxing India

37.Dr.Vasant Ranchod Gowarikar who died in Pune, Maharashtra Was belong to which field ?

Answer-Scientist

38.Who is the Author of “The dramatic Decade:the Indra Gandhi Years”?

Answer-Pranab Mukherjee

39.Kishan Vikash  Patra was launched on which year?

Answer-1st April 1988

CLICK HERE TO DOWNLOAD BANK STUDY MATERIAL

Current Affairs For Bank Exam -24 and 25 December

Q.1  Whose Birthday is celebrated as “GOOD GOVERANCE DAY”?

Ans:  Atal Bihari Vajpayee (Dec 25th)

Q.2  What is the function of SMS-based warning system which was launched by Union Minister Harsh Vardhan recently?

Ans:  Tsunami and other weather-related natural calamities and Alerts on cyclones.

Q.3  Who was honoured with “Yash Chopra Memorial National Award”?

Ans: Amitabh Bachchan

Q.4  Which ministry launched schemes on Good Goverance Day?

Ans : IT and Communication

Q.5  What are the three new schemes launched on the occasion of Good Governance Day?

  • MTNL mobile subscribers can pair up with another MTNL Mobile or land line.
  • Now call rate to the paired number will be charged at 20paise\min.
  • The Call rates of the local networks has been reduced by 40 paise and STD by 50 paise\min.

 Q.6  Which bank launched “alternate delivery products”?

   Ans: United Bank of India (UBI)

Q.7  What are the facilities in “alternate delivery products”?

   Ans:  It puts the bank in the select group of banks offering the facility of online transactions (RuPay – e-commerce) with RuPay debit cards

Q.8  What are the facilities in “TD on Missed call”?

Ans:  It provides the ease of investment in pre-defined Fixed Deposit (Rs10,000) by just giving a missed call on a particular number.

 Q.9  Who sworn in as the New President of Romania?

Ans: Western Klaus Iohannis

 Q.10  With which Japan based company, Reliance Industries Ltd (RIL) signed agreement?

Ans:  Japan’s Mitsui OSK Lines Ltd (shipping liquefied ethane from North America to India)

 Q.11  Who tops in Nature journal’s top ten list?

Ans:  ISRO chairman Dr. K. Radhakrishnan

 Q.12  Who appointed as CMD of  Coal India ?

Ans:  Mr.S. Bhattacharya

 Q.13  Which Committee appointed as a SIT for re investigating  the 1984 anti-Sikh riot cases?

Ans:  Mathur Committee

Q.14 Who composed the theme song of the 35th National Games?

Ans: Singer and Composer Hariharan

Q.15 Who launched the theme song of the 35th National Games?

Ans:  Kerala Chief Minister Oommen Chandy

Q.16  Which party won the majority in Jharkhand election?

Ans:  BJP and ally All Jharkhand Students Union

Q.17  Which country  awarded gold in Under-16 Chess Olympiads?

Ans : India

Q.18  The book released by Prime Minister Narendra Modi?

Ans: “Vande Bharatam” Released by Pandit Prabodh Kumar Mishra.

Q.19  Which legendary film director passed away recently?

Ans: Kailasam Balachander

Q.20  With which organization The World Trade Center India Services Council has signed agreement to improve small businesses in the country?

Ans: National Institute for Entrepreneurship and Small Business Development

Q.21 Which state will host 13th edition of Pravasi Bharatiya Divas?

Ans:  Gujarat ( jan 7-9)

Q.22 Which party emerged as largest party in J&K assembly election?

Ans: People Democratic Party (PDP) with 28 seats.

 Q.22 Which former PM Death Anniversary observed recently?

Ans: Narasimha Rao (23rd dec)

 Q.23 Who elected as the President of Tunisia?

 Ans: Beji Caid Essebsi

 Q.24 With which bank NTPC signing a term loan facility?

Ans: Bank of Baroda.

 Q.25  Which financial agency has been granted a license by RBI to operate as a non-banking financial company in India?

Ans: Ford Credit India

Q.26  Which E- retailer launched  “The Agri store” to offer products like fertilizer, irrigation tools and seeds, among others and to farmers?

Ans: Snapdeal

 

Current Affairs 2014 For Bank Exam – 20 , 21 and 22 December

1.Richard Rahul Verma Sworn in as US Ambassador to India

  • 46 -year –old verma  is the first ever Indian –American to be the top US diplomat  in New delhi .
  • He will Replaced by Nancy Powell.

2.Instagram Worth $35 bn , Surpasses Twitter

3.Jammu and Kashmir Assembly  polls: 30 pc voting till soon.

  • Bani consistency  in kathua district witnessed the highest voting  in percentage of  41, Jammu East segment  in the heart  of jammu  city registered  the lowest of 19.20 percent  voting

4.SEBI bars 260 entities for suspected money laundering

5.FIPB clears HDFC Bank’s Proposal  to raise Rs 10,000 crore

6.India lost second test in Brisbane

7.Chief of Vikatan  Group S.Balasubramanian passed away

8.India on 20th December 2014 won the men and women title of Kabaddi  world cup 2014.

  •  This was the  fifth  kabaddi  world cup and final match was played at Guru Gobind Singh Multipurpose      stadium in Jalandhar, India.
  •  Indian men’s   defeated  Pakistan
  •  Indian women’s defeated NewZealand

9.RBI Imposed monetary  penality  on ICICI and Bank Of Baroda For violating KYC/AML Instruction .

10.Ghanta Chakrapani  appointed as the first Chairman of TSPSC.

11.Veteran Telugu Sports Maddineni Babu Rao Journalist Passed away.

12.Walmart to open new store in agra, India after 2- year Gap.

13 Jyotsna Suri elected as the President of FICCI.

  • Suri  succeeded  Sidharth Birla.

14.India – Russia Talk on finalise copeter deal.

15.Prakash Mishra takes over as a CRPF DG.

16.Bangladesh  president Abdul Hamid Arrives in Kolkata.

17.Rajinder Khana to be a New Chief of Raw.

18.India observed National Mathematics day to Commemorate birth anniversary of Srinivasa Ramanjuan.

  • India   on 22th December   2014 celebrated  National Mathematics day.

19.Sachin Tendulkar  named  ambassador for 2015 ICC World Cup.

20.CGS Barracuda is India exported  first warship to Mauritius.

21.Arjun Atwal  wins the Inaugural  edition  of Dubai  open Golf Championship titile.

22.37th Sub-junior National Volleyball Championship will be Held in New Delhi from December 26-31.

24.West Bengal Government  will felicitate Atetico de Kolkata (ATK) for winning the first edition of Indian Super League.

25.Ministry of state for Railways-  Manoj Sinha

26.US Parliament passes Ukranie Freedom Support Bill.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Current Affairs 2014 For Bank Exam-16, 17 and 18 December

  1. Mobile banking facility launched by HDFC Bank-Aap Ki muththi Mein.
  2. Name of the mascots of 2016 Rio Olympic and Paralympics Games were revealed they have been named as –Vinicious and tom.
  3. Hinduja  group acquired iconic Old war Office Building of Winston churchchill.
  4. Japanese Prime Minister  shinzo abe Re-elected for another four year term.
  5. Shriti Vedera appointed as the Chairman of Santander Uk Bank.
  6. Carnival Cinemas Limited acquired Media Works Limited For 71- Crore rupess.
  7. Global Finance Integrity released  the Global Illicit Financial Report 2014.
  8. Dineshwar Sharma appointed as the Director of  Intelligence Bureau.
  9. Viswanathan Anand  Won London Classic chess title.
  10. Maleeha Lodhi   Appointed  as Pakistan Ambassador  to the United nations.
  11. Vijay Diwas was observed across the country on 16th December 2014.
  12. The International boxing association (AIBA) banned the Indian Boxer Lashiram Sarti Devi For one year for not accepting her bronze medal at Asian games 2014 medal ceremony.
  13. Tehreek -e- Taliban carried out a massacre in the Army-run school  in Peshawar,Pakistan.At least 141 people including 132 students  and 9 staff members of the school were killed.
  14. IRCTC is the most searched website in India this year.
  15. INS Arihant , First made -in -India  nuclear submarine began sea trials.
  16. Vivek Murthy is USA ‘s new surgeon general.
  17. RTGS business hour increased to 12 hours on weekdays.
  18. Gujarat announce Rs.1,100-croer relif package for farmer.
  19. French star Thierry henry retiers.
  20. Xu youyu of China won Olof palme Human Rights Prize for the year 2014.
  21. PETA India names ex-SC judge “Man of the year”.
  22. Tata Steel chosen among 100 most valuable brands in 2014.
  23. GSLV MARK -3-X successfully  test fired at the satish  Dhawan  Space Center in sriharikota.
  24. Gabriel  Garica Marquez to feature on Colombia bank notes.
  25. Minorities Right Day observed on 18th December .
  26. Serena Williams, Novak  Djokovic selected as a ITF world champions.
  27. Germany topped   FIFA year and Ranking.
  28. Micromax launched its Yu brand.
  29. “The Lunch box best  first film by Toronto Film Critics.
  30. ‘Clean India, Green India ‘theme of new Govt  calendar.
  31. Paul McGinely won Sports Personality Coach of the year 2014 at the BBC sports Personality of the year  Award in glasgow.
  32. R K Srivastava  appointed   new chairman of AAI(Airport Authority of India).
  33. Ashley Weswood  to take over as Indian football Coach  in June.
  34. DRDO successfully tested an indigenous 1000kg glide Bomb.
  35. Government  approved  8.75% interest rate on provident fund for 2014-15.
  36. Nungshi and Tashi singh  Malik became the first twins to climb Mt Vinson , the highest  peak of Antarctica.
  37. Victory day  celebrated in Bangladesh on 16 December.
  38. USAID  head Rajiv Shah resigned.

Hello, bankers herald reader you can also download in pdf form Links are available in below.

 

 

 

 

 

 

 

 

Content will be uploaded as soon as possible