List of newly appointed Persons in India and world 2015 pdf download

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

List of new appointed in India 2015:

india-ceos-759

Name of Newly Appointed Designation
1. LC Goyal CMD of India Trade Promotion Organization
2. AK Jha Interim CMD OF NTPC
3. J Mnjula The new Director of General of ECS( Electronics and Communication system)
4. Ramesh Chand Appointed as New member of NITI Aayog
5. Shashidhar Sinha Chairman of ABC
6. Rakesh Sharma MD and CEO of Canara bank
7. Prabhat Singh MD and CEO of Petronet of LNG
8. Hormusji N Cama Chairman of Press Trust of India
9. Krishnan Balakrishanan Chief Financial officer (CFO) of GO Air
10. Zayan Khan President of Federation of Motor Sports club of India
11. KN Tripathi Additional Charge of Governor of Tripura
12.Sourav ganguly President of Cricket association of Bengal
13. S K Sharma Chairman of Bhakra Beas Management of Board
14.Rajan S Katoch Director of the environment Directorate (ED)
15. Amitava Ghosh Snapdeal VP-Engineering
16. Rekha Menon Chairman of Accenture of India
17. Anindya Basu MD Of Accenture of India
18.Governor of Bihar Ram nath kovind
19.Acharya Dev Vrat Governor of HP
20. Sanjay Jalona MD and CEO Of L&T Infotech
21. Om Prakash Rawat Election commission of India
22.Ajit Seth Chairman of the Public Enterprises Selection Board
23. Kishor Piraji Kharat MD and CEO of IDBI
24. P S jayakumar MD and CEO of Bank of Baroda
25. Ashwani Lohanii CMD of Air India
26. Amitabh mattoo Appointed as Advisor to J&K CM Mufti Mohammad Sayeed
27. Amol Palker Chairman of india’s Oscar Jury
28. Justice Madanlal Laxmandas Tahaliyani New Lokayukta of Maharashtra
29. Rana Kapoor MD and CEO of YES bank
30. Dilip Vengsarkar President of cricket statisticians body
31. AI Rajwani Gillette India Managing Director
32. Swati Maliwal Chairperson of Delhi Commission for Women
33. Ashish Bahuguna Chairman of Food Safety regulatory FSSAI
34. Ram Sevak Sharma Chairman of TRAI
35. Ajya Mathur Director general of TERI
36. Ananth Narayanan Chief Executive officer of Myntra
37. Pankaj Munjal CMD of Hero Motrs group
38. Prashant pathrabe Interim Director of Film of television Institute of India
39. Rakesh Sahni Chairman of Narmada Valley Development Authority
40. Lt General Man Mohan Singh Rai Vice Chief of Indian Army
41. Chandrasekaran Ramkrishnan CFO Of Tata Motor’s Group
42. Rahul Bhatnagar MD and CEO of Bharti Enterprises
43. Sriram Kalyanarman MD and CEO of National Housing Bank
44. B. Roychowdhury Chairman of ASCI
45. Atul Sobti CMD OF BHEL
46. Rajiv Mehrishi Home Secretary
47. Ratan P Watal Finance Secretary
48. Shaktikanta Das Economics Affairs Secretary
49. Hasmukh Adhia Revenue Secretary
50. Anjuly Chib Duggal Secretary of Department of Financial Service
51. PK Singh Chairman of SAIL
52. Raghav  Chandra Chairman of NHAI
53.Girish Sahni Director general of CSIR
54. CVR Rajendran CEO of AMFI
55. Alka Panda Director general of BIS
56. Geoge baker, Professor Richard Hay Member of Lok Sabha
57. Gopal Singh CMD of NMDC Limited
58. CD Baliji Director of the Aeronautical Development Agency

Newly Appointed in Worldwide 2015:

Person name Post
Bazim Hussian The Global Chief Technology officer of ABB
Jagdeep Grewal Elected as Postmaster of Sacramento
Malcolm Turnbull Elected as New Prime Minister of Australia
Ashok –Alexander Sridharn Mayor of German City of Born
Metro Man Elattuvalapil Sreedharan Invited to the United nations High Level Advisory group on Sustainable Transport
Sherif Ismali Elected as Prime minister of Egypt
Arivnd Panagariya Elected as the Sherpa for G20 Negotiations
Matthias Mueller CEO of Volkswagen
Indian-American Atul Keshap US Ambassador to Srilanka and Maldives
Sebstian Coe President of IAAF
Rani Wickremesinghe Elected as Prime Minister of Sri lanka
Masashi Muromachi CEO and President of Toshiba
Maurice Obstfled Chief Economist of IMF
Kamal Bawa Elected to Royal Society of London
Anisa Rasouli First Female Judge of Afghanistan Supreme Court
Lord Kamlesh Patel First British – Asian appointee to ECB management board
Keith Rowley Elected as Prime Minister of Trinidad and Tobago
Smita Purushottam Indian Ambassador of Holy See
Alexis Tsipras Elected as Prime minister of Greece
Sundar Pichai CEO of Google
Pierre Nkurunziza Appointed as President of Burundi
Jin Liqun Appointed as Head of Asian Infrastructure Investment bank (AIIB)

 New Appointed in India & World questions and answer:

  1. Who was recently appointed as Secretary in Department of Official Sponsored links Language of Ministry of Home Affairs?

Answer- Girish Shankar

  1. Who has been appointed as Brand Ambassador of Digital India Programme?

Answer- Satwat Jagwani, Krati Tiwari and Ankit Fadia

  1. Who was appointed as India’s new High Commissioner to Bangladesh?

Answer- Harsh V Shringla

  1. Who has been recently appointed as Revenue Secretary in Ministry of Finance?

Answer- Hasmukh Adhia

  1. Who has been appointed as New Chairman of press Trust of India?

Answer- Hormusji N Cama

  1. Who was appointed as India’s New Ambassador to Japan?

Answer- Sujan Chinoy

  1. Who has been appointed as the new chairman of National Authority for Chemical Weapon?

Answer- Sanjay Kumar Srivastav

  1. Recently who has been appointed as Chief Justice of Bombay High Court?

Answer- Vijaya kamlesh Tahilramani

  1. Who was elected as new chairman of Bhakra Beas Management Board (BBMB)?

Answer- S K Sharma

  1. Who has been selected as the new President of Indian Newspaper Society (INS) for 2015-16?

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Answer- P V Chandran

  1. Who has been appointed as New President of Federation of Motors Sports Club of India (FMSCI)?

Answer- Zayn Khan

  1. Who was elected as India’s new Ambassador to Russia?

Answer- Pankaj Saran

  1. Who was elected to India’s new high commissioner to Pakistan?

Answer- Gautam Bambawale

  1. Who has been recently appointed as new Chief executive officer (CEO) of German Auto Maker Volkswagen?

Answer- Matthias Muller

  1. Who has been selected as New Chairman Managing Director (CMD) of Mishra Dhatu Nigam Limited?

Answer- Dinesh Kumar Likhi

  1. Who has been appointed as first Women director General of Defence Research and Development Organization (DRDO)?

Answer- J Manjula

  1. Who was recently appointed as new chief of Western Air Command of Indian Air Force?

Answer- Air Marshal SB Deo

  1. Who has been recently appointed as new interim Chairman & Managing Director (CMD) of National Thermal Power Corporation (NTPC)?

Answer-AK Jha

  1. Who was recently elected as new President of Bihar Cricket Association (BCA)?

Answer-Abdul Bari Siddiqui

  1. Who was recently elected as new chief secretary of Jammu & Kashmir?

Answer- Brij Ram Sharma

Current affairs of 12 And 13 April 2015 -important current affairs April 2015

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Current Affairs of 12 and 13 April 2015: daily GK Update

current affair, current affair 2015, current affair 2015 pdf download, current affair 2015 hindi pdf download, current affairs 2015 pdf free download, current affair 2015 in hindi, current affair april 2015, current affair april 2015 pdf free download, current affair april 2015 pdf download, current affair april 2015 in hindi, current affairs 2015, current affairs 2015 pdf download, current affairs 2015 in hindi, current affairs april 2015, current affairs april 2015 pdf free download, current affairs pdf free download, current affairs of 12 april 2015, current affairs of 13 april 2015, current affairs of 12 and 13 april 2015, current affairs 12 april 2015 bankers adda, current affairs 12 april 2015 gr8 ambation, current affairs of 12 and 13 april 2015 pagal guy, current affairs of 12 and 13 april 2015 bank exam today, april current affairs 2015 pdf, april current affairs 2015 pdf download, april 2015 current affairs 2015 quiz, current affairs april 2015 question and answer, current affairs of january to april 2015, current affairs of  12 april 2015 free job alert, april current affairs 2015 bankers adda, current affairs april to august 2015, current affairs download

1.Recently which country has been won Sultan Azlan Shah Hockey tournament 2015 on 11 April 2015?

Answer – New Zealand

Some important point:

  • New Zealand has won Sultan Azlan Shah Hockey title second time on 12 april 2015 defeated Australia by 3-1 goals
  • India has stand 3rd position in Sultan Azlan Shah Hockey title

2.Name of the Retired Lieutenant was died on 12 April 2015? He was also winner of Mahavir Chakra and Hero of 1971 Indo-pak war.

Answer –Hanut Singh

3.Recently who is first Indian to be world Number one in women’s double?

Answer –Sania Mirza

4.Who was won the Chinese Formula one grand Prix 2015 on 12 April 2015?

Answer –Lewis Hamilton

5.Recently name of the Indian shooter won bronze medal in ISSF Shooting world cup 2015?

Answer – Jitu Rai

6.Recently State bank of India has been announced a cut in home loan rate by to how much percentage?

Answer -0.25%

7.Who has re-elected unopposed as president of the Wrestling Federation of India on 12 April 2015?

Answer –Brijbhushan Sharan singh

8.Recently BHEL Company has setup 600 MW Thermal unit at Dhabra. Dhabra is located in which state?

Answer –Chhattisgarh

9.Name of the Jamaat –e-Islami leader was hanged by Bangladesh for 1971 war crimes on 12th April 2015?

Answer –Muhammad Kamaruzzaman

10.Who was won ITF Uzbekistan FI future Singles title on 12 April 2015?

Answer –YuKi Bhambri

11.Which company beats alibaba’s Guinness World record for maximum phone sold in a day on 12 April 2015?

Answer – Xiaomi company

12.Name of the state has launched the subsidies Aahar scheme on the occasion of the state’s foundation day on 1 April 2015?

Answer – Odisha

13.Which day was celebrated as international Children’s book day?

Answer -2 April 2015

14.What was India’s rank among 130 countries in the global business indexed released on April 2015?

Answer-119

15.Which day was celebrated as Austism Awareness day?

Answer –April 2

16.Name of the country recently became the 123rd state party to the international criminal court?

Answer –Palestine

17.Who has been appointed as new chief justice of Sikkim High Court?

Answer-Sunil Kumar Sinha

18.Name of the world’s oldest Person who has been died on 1 April 2015 which was belong to Japan?

Answer –Misao Okawa

19.Recently who has been won WTA family circle cup on 12th April 2015?

Answer – Sania Mirza and Martina Hingis

20.Recently Nobel laureate German Novelist was passed away on 12th April 2015. Name of the legend?

Answer –Gunter Grass

21.On 12th April 2015 India has been signed a MoU to establish a Marine biology Institute with which country?

Answer –France

22.What is full form of EPR?

Answer –Evolutional Pressurised Reactor

23.Recently India’s first International Financial Services center opened in which Indian city?

Answer- Gandhinagar, Gujara

Important Current Affairs of 10 and 11 April 2015 -Daily GK Update

Current affairs of 10 and 11 April 2015:

1.Name of the Mumbai terror attack mastermind recently has released from Pakistan jail on 9 April 2015?

Answer –Zakir-Ur Rehman Lakhvi

2.Who has been appointed as new Chief Executive officer of Khadi and village Industries Commission(KVIC) on 9 April 2015?

Answer –Arun kUmar Jha

3.Who has appointed as new director in expenditure Management Commission (EMC) under Department of expenditure?

Answer –Rajalakshmi Devaraj

4.Name of the Former Air chief, who had the honor of leading the fly past Independence Day on 1947 passed away on 9 april 2015?

Answer –Hrushikesh Moolgaonkar

5.Recently Former Australian captain and legendary cricket commentator was died on 9 April 2015?

Answer-Richie Benaud

6.What was venue of the 9th Meeting of International Renewable Energy Agency (IRENA)?

Answer –Abu Dhabi

7.Where is headquarter of International Renewable Energy Agency (IRENA)?

Answer –Abu Dhabi

8.Recently Which US State was set to become to allow niterogen Gas executions?

Answer –Oklahoma

9.Recently Which Indian city has named as National Earth hour Capital 2015 according by World Wildlife fund (WWF)?

Answer –Thane, Mumbai

10.Recently Liu Xinag in news. He is related to which field?

Answer-Famous athlete of China

11.Recently name of the bank has been completed 25 year of its operation?

Answer –SIDBI bank

12.What is stand of MUDRA?

Answer –Micro units Development and Refinery Agency Limited

13.Recently who has appointed as president of Nigeria?

Answer –General Muhammadu

14.Recently which state has been opened human milk bank” Jeevan Dhara”?

Answer – Rajasthan

15.Recently name of the state assembly on 31 March 2015 passed by a majority vote the controversial Control of Terrorism and organized crime bill?

Answer –    Gujarat

16.Name of the country has been developed as anti-ballistic missile system called “David’s Sling”?

Answer-Israel

17.Who was resigned as the president of the International Cricket council (ICC) on April 2015?

Answer –Mustafa kamal

18.Recently India has been successfully test fired ballistic missile on 9 April 2015? Name of the ballistic missile?

Answer –Dhanush

19.What is full form of LTV?

Answer –Loan to value

20.Who was won bronze medal in ISSF and Pistol world cup at changwon,south korea on 10 april 2015?

Answer –   Apurai Chendala

21.Which day was observed as national safe Motherhood day?

Answer -11th April 2015

22.What is the scheme that has been suspended by employees provident Fund organization (EPFO) on 11 April 2015?

Answer –Minimum Monthly Pension Scheme

23.Who is author of the Suleiman Charitra Sanskrti book was published on 9 April 2015?

Answer –kalyana malla

24.What is full form of WRA?

Answer-White Ribbon Alliance

25.Recently name of the Indian professional tennis player has been grabbed 15000$ ITF Futures tournament title?

Answer –Yuki Bhambri

26.Who has been recently appointed the president of JK organization?

Answer – Bharat hari  singhania

27.Which city has been named as Global Earth hour capital 2015 by WWF on 9 April 2015?

Answer – Seoul

Some important link:

Click here to check current affairs 2015 

Click here to check 6 and 7 april 2015 current affairs 

Click here to check current affairs of 8 and 9 april 2015 

Click here to check bank exam study material

Current affairs for bank,SSC,SBI and IBPS exam- daily GK update 8 and 9 April 2015

Current affairs of 8 and 9 April 2015:

current affairs for bank exam, current affars for ibps clerk exam, current affairs for sbi po exam,current affairs 2015, current affairs pdf download, latest news, Current affairs for SBI associated clerk exam 2015, weekly current affairs pdf, Current affairs free pdf download 2015, current affairs of 8 April 2015, current affairs of 9 april 2015, National and international news , daily GK update, Current affairs quiz 2015, current affairs quiz of 9 April 2015, current affairs quiz 8 April 2015, current affairs online quiz 2015, current affairs question and answer, current affair 2014-15 download, current news , current affairs 2015, current affairs question and answer in hindi, current affairs question and answer in English , current affairs question pdf download, current affairs question and answer april 2015, current affairs pdf free download, world current affairs , current affairs in hindi 2015, current affairs question , current affairs of 8 april 2015 pdf download, current affairs of 9 April 2015 pdf download, current affairs for insurance exam 2015, current affairs for oriental insurance exam 2015, current affairs of April 2015 pdf download, current affairs pdf download

1.Recently which state cricket team has won Syed Mushtaq Ali T20 Trophy on 7 April 2015?

Answer – Gujarat

2.Who has been newly appointed as Director of ISRO satellite center (ISRO) on 7 April 2015?

Answer –Mayilsamy Annaduari

3.Recently prime Minister of India launched new scheme under PM Jan Dhan yojna to fund small entrepreneurs. Name of the scheme?

Answer –Mudra  Bank

4.Recently Prime minster has visited Germany. Name of the president of Germany?

Answer –Angela merkel

5.Name of the prime minster of Canada. Recently prime minister of India has been visited this country?

Answer –Stephen Harpher

6.Recently who has been appointed as CMD of TIL limited company on 7 April 2015?

Answer –Sumit Mazumder

7.Who has been become president designate of CII for 2015-16?

Answer –Naushad Forbes

8.What is full form of CII?

Answer –Confederation of Indian Industry

9.Recently Sri Lanka’s cricketer has named as Wisden Cricketer of the year 2014? Name of the Sri Lanka’s cricketer?

Answer-Kumar Sangarkara

10.Recently who has been elected as new chairman of NASSCOM For 2015-16?

Answer –BVR mohan Reddy

11.Recently name of the First US state which has  become banned Abrortion procedure?

Answer –Kansas

12.Recently PCI President has suspended mismanagement of 15th National Para athletics Championship on 7th April 2015. Name of the suspended PCI president?

Answer –Rajesh tomar

13.Recently CII has signed an agreement with EBRD. What is full form EBRD?

Answer –European Bank for Reconstruction and development

14.Recently who has been appointed as new Chief election commission of India?

Answer – Dr. Nasim Zaldi

15.Recently which company has been acquired a free recharge a mobile truncation platform?

Answer- Snapdeal

16.Recently two legends have been awarded with Padam Vibhushan second civilian highest award?

Answer –Amitabh bachchan and karim Aga khan

17.Recently Sim Bhullar became the first player of Indian Descent to play in the high profile. He is related to which sports?

Answer –basketball

18.Recently in news Legendary D jayakanthan was died on 8 April 2015. He was related to which field?

Answer –famous Tamil Writer

19.Recently government of India has been decided to rename of E-Visa scheme?

Answer- Visa online

20.Who has named as “Retails banker of the year in Middle East”?

Answer-Suvo sanakr

21.Recently EM Hanifa was passed away on 8 April 2015. He was related to which field?

Answer –  Veteran Singer

22.What was them of the World Health day 2015?

Answer –Form Farm to Plate, Make food safe

23.Who has been appointed as new chief justice of Chattisgarh state?

Answer –Navin Sinha

24.What was the main aim of Operation rahat launch mission?

Answer –Evacuating Indians From Yemen

25.Recently NASA has been successfully launched Revel most powerful Rocket on 8 April 2015? Name of the rocket?

Answer –SLS-Space launch system

26.How much percentage FDI cap in Insurance sector has been increased by?

Answer -23%

27.Name of the two legends are conferred with Sahitya Shiromani Samman of uttar Pradesh on 8th April 2015?

Answer –Gopaldas neeraj and uday Pratap Singh

Click here to check current affairs of 6 and 7 April 2015

Current affairs of January moth 2015 

Current affairs for SBI IBPS SSC RRC – Latest GK update 6 and 7 April 2015

Hello friends. How are you? Now here we are sharing current affairs of April 2015.Current affairs is most important role plays in any competitive exam like ssc, bank and any civil exam. So those students are preparing for government exam must check this article here we are discussing about current affairs in full details. Today we are going to talking about latest happening in 6 and 7 April 2015 including national news, international news, sports current affairs, newly appointed, obituary and important date.

So we advised to the entire aspirant who is preparation for civil service exam must read this article.

Current affairs for SBI, IBPS, SSC, RRC –GK Update 6 and 7th April 2015:

  • Current affairs of 6th April 2015 – Latest GK update: here we are providing in question answer format so you are easily understand.

1.Recently Dena bank has been tied up for insurance on Aadhar linked Saving account which insurance company?

Answer- Life Insurance Company (LIC)

2.Recently which company has shut website from May 1 2015 but only mobile application available?

Answer – Myntra Company

3.Recently prime minister of India narendra modi has been released —————-to monitor pollution level in 10 cities?

Answer – national air quality index

4.Which country will host fifth meeting of SAARAC health ministers?

Answer – India

5.Recently who has been appointed as new director of ISRO Satellites?

Answer –M Annaduari

6.Recently who has been appointed as IPL Governing council chairman?

Answer –Rajeev Shukla

7.Who has been appointed as new prime minister of Peru on 5 April 2015?

Answer –Pedro Alvaro cateriano Bellido

8.Who has been won Miami open 2015 Women’s doubles title on 5 April 2015?

Answer – sania mirza and Martina Hingis

9.Recently who was won 2015 Miami open men’s single title on 5 April 2015?

Answer –Novak Djokovic

10.Who has been won 2015 Miami open women’s single title on 5 April 2015?

Answer-Serena Williams

11.Recently Name of the Indian grandmaster won bronze model in World women chess championship?

Answer –Harika

12.Recently name of the Indian airport has been won golden Peacock national quality award 2015?

Answer- Delhi International airport

13.Name of the Indian origin students has won Major Physics prize on 5 April 2015?

Answer -15 years old Pratap Singh

14.Who has been sworn as new 16th governor of Mizoram?

Answer –Keshari nath tripathi

15.Recently which bank has lead top list with highest NPAs?

Answer – Central bank of India

16.Recently Mission Indradhanush started in which state for immunise all the children of the state?

Answer – Uttar Pradesh

17.Recently Mufti Mohammad Sayeed Inaugurated asia’s largest garden in Jammu and Kashmir on 5 April 2015. Name of the garden?

Answer- Tupali

18.Which day was observed as world health day?

Answer – 7th April 2105

19.Recently name of the endangered species of plan discovered by scientist from western ghats on 6 April 2015?

Answer – Oldenlandia dineshi

20.What is full form of DGCEI?

Answer –Directorate general of central Excise Intelligence

21.Recently Google signed partnership with which company for digital indian project on 5 April 2015?

Answer –Pricewaterhouse coopers

Click here to check current affairs January 2015 

Current Affairs of January 2015 -19 and 20 January 2015{PDF Download}

Current Affairs of January 2015 :

Hey friends, how are you. Today again we are back with new update related to current affairs of January month 2015.All of you know that current affairs very important part in any competitive exam as well as daily update. Recently SBI Associate Clerk exam is going on so many question asked in current affairs part.

So today we are discussing about current affairs January month 2015.In previous Article we have talk about current affairs of 17 an 18 January 2015 and Now we are talking about current affairs of 19 and 20 January 2015.

And We are advised to all of aspirant who is preparation for bank exam, ssc exam and any government exam regularly visit this site.

Current Affairs of 19 and 20 January 2015 pdf download:

1.What is the venue of the world energy future summit 2015?

Answer-Abu, Dhabhi

 Few point about Summit:

  • This Summit is the largest gathering on futures energy.

2.What was the Name of Company hosted world energy future Summit 2015?

Answer-Masdar

3.Name of the Germany finance minister recently visit India on 19th January 2015?

Answer-Wolfgang Schuable

4.Recently, National Disaster Response force (NDRF) was celebrated as 10th raising day on which day?

Answer-19th January 2015

5.Recently, Who has been awarded as Prestigious Martin Luther King  Jr. Award 2015 on 18th January 2015?

Answer-Frank Islam (Related to Indian American Entrepreneur and philanthropist)

6.Who was appointed as new chairperson of the censor board on 18th January 2015?

Answer-Pahlaj Nihalani

7.What will be venue of the Australian open Tennis tournament 2015?

Answer-Melbourne

8.Who has named as sanjay chopra award and Geeta Chopra Award on 18th January 2015?

Answer-Master devesh Kumar (Sanjay Chopra) and Geeta Chopra

9.Who were winner of the Men’s and Women’s singles title in the Senior National Tabel Tennis championship held on Poundechery?

Answer-SoumYajit Ghosh and Mouma das

10.What is the name of the Bracak Obama’s wife recently visit india?

Answer-Michelle

11.What is the Full form of USTDA?

Answer-United states Trade and Development Agency

12.Recently, In the News “Abdulla bin Abdulaziz” was died. He was famous king of which country?

Answer-Saudai Arabai

13.Where is headquarter of International mutual fund (IMF)?

Answer-Washigton D.C

14.Recently, KNPP in News. What is full form of KNPP?

Answer-Kudankulam Nuclear Power project

15.Recently, United States (US) government scientist has decided which year as warmest year?

Answer-2014

16.Recently, who has won Hindu Literary prize 2104 for his debut collection of 13 stories?

Answer-Ashok Srinivasn

17.Recently, Rajin Kothari was passed away on 18th January 2105? He was related to which field?

Answer-Political, Scientist and theorist

18.Recently, Nam of the country is India planning to begin joint tourism Promotion campaign?

Answer-Nepal

19.Which day was celebrated as national Investigation Agency day?

Answer-19th January

20.Total Number of zonal councils comprising of state there in India?

Answer-Five

21.Who has been won the alpha International Title in women‘s double tournament on 16th January 2015?

Answer-Mattek Sands and Sonia Mirza

22.What was the venue of the tribal food festival 2015?

Answer-New Delhi

23.Recently, who has appointed as new president of royal Enfield on 18th January 2015?

Answer-Rudrajet singh

24.Recently, which gaon adopted by manmohan singh under sansad  adrash gram yajona ?

Answer-Pachim Bekeli

25.Name of the Indian State will be host world congress on information technology in 2018?

Answer-Hyderabad

26.Recently, which country’s GIC to invest Rs.1200cr in Bandhan financial service?

Answer-Singapore

27.Recently Subham in news his age 13, Silicon Valley’s youngest entrepreneur .why subham in news?

Answer- Develop Braille Printer

28.Recently, Name of the filmmaker has appointed as new chairperson of CBFC(Central board of film certification)?

Answer-Pahlaj Nihalani

29.Who was won national tiger conservation authority (NTCA) award 2015?

Answer-Peeriyar tiger

30.Where is the headquarter of world trade organization (WTO)?

Answer-Geneva

31.Name of the book “Beloved bapu: The Gandhi Mirabehan correspondence “authored by?

Answer-Tridip Suhrud and Thomas webar

 CLICK HERE TO CHECK CURRENT AFFAIRS OF JANUARY 2015

CLICK HER TO DOWNLOAD BANK EXAM STUDY MATRIAL

CLICK HERE TO DOWNLOAD BANK EXAM QUESTION PAPER

CLICK HERE TO CHECK LATEST JOB IN BANKING SECTOR 

Current Affairs For SBI IBPS PO And Clerk Exam 17, 18 January 2015-{Download PDF Here}

CURRENT AFFAIRS OF 17 AND 18 JANUARY 2015:

Hello friends, again we are back with carrying a couple of day’s current affairs of January month 2015.All of you now that in SBI Associated clerk exam going on and at least 12-15 recent current affairs questions are asked . So friends, now time is to concentrate on current affairs of January month 2015.generaly, Current affairs question are asked in any competitive exam, so this part is most important part for us in any bank exam. We are updating regularly current affairs of month January 2015 so regularly visit our site for daily current affairs as well as bank exam study material.

CURRENT AFFAIRS OF JANUARY 2015:

      Our team is providing current affairs of 17 and 18 January 2015.In this article many topics are covered which happened within two days. There are many topics covered in under this article like national news, international news, sports news, important committee, important person in news, newly appointment, resigned and important state news happened in 17 and 18 January 2015.

    So we are suggesting to all of future bankers regularly visit bankersherad.in for more banking update and banking study material. We have covered many topics like quantitative aptitude question and answers, reasoning solved and unsolved problem and General English study material.

CURRENT AFFAIRS QUESTION OF 17 AND 18 JANUARY 2015:

Current affairs January 2015, current affairs January month 2015, current affairs of 17 January 2015, current affairs of 18 January 2015, current affairs january 2015 in hindi, current affairs of january 2015 pdf, current affairs january 2015 for bank exam, current affairs january 2015 with answer, current affairs january 2015 pdf free download, general knowledge and current affairs pdf free download, current affairs pdf free download janauary 2015,current affairs 2015 pdf free download, current affairs for bank exam, general awareness for bank exam, current affairs for bank exam 2015,current affairs for bank exam 2015 pdf, daily current affairs for bank exam ,

1.Who was the winner of the “The Hindu Prize for 2014 on 16 January 2015?

Answer-Ashok Srinivasan

2.Who was named as JGBS –top Ranker Excellence award 2014 on 16th January 2015?

Answer-R.K Tayagi

3.Recently, Government of India was launched Venture capital fund for which caste?

Answer- Sheduleled Cast

4.Recently, President of India has been launched immunization program for children below age 5 years?

Answer- Pulse Polio

5.What is the venue of the 8th Japan – India foreign minister strategic dialogue?

Answer-New Delhi, India

6.What is the name of the Sri- Lanka New foreign Minister recently visited in India?

Answer-Mangala Samaraweera

7.Who was won Men’s Sydney International title 2015?

Answer-Viktor troicki after defeated to Mikhali KuKushkin

8.Name of the Japanese Foreign Minister who recently visited India for two days?

Answer-Fumio Kishida

9.What is the venue of the “Tribal Food Festival 2015”?

Answer- New Delhi

10.Recently, In the News Central bureau investigation arrested Shib Narayana Das director of the Kolkata based firm Saradha .It was belong to which scam?

Answer-Multi-Crore rupee chit fund

11.Name of the Indian’s double star recently winner of the ATP Tennis titles 2015?

Answer- Leander Paes and Rohan Bopanna

12.Recently, in the news which spacecraft was founded after 11years on surface of Mars?

Answer-Beagle 2

13.Recently, who was resigned from the post of member of the union public service commission (UPSC) January 2015?

Answer-Amar Pratap singh

14.Recently, Indian lady Bhakti Sharma in news, for what reason?

Answer-World record in Swimming at Antarctic Ocean

15.Recently, The congress leader and former Union Minister Shashi tharoor has been released book , What is the name of the book?

Answer-India Shastra: Reflection on the nation our time

16.Recently, who was appointed as the new interim DRDO chief on 16th January 2015?

Answer-K .Tamilmani

17.Who was appointed as new chief financial officer (CFO) of WIPRO Software Company?

Answer-Jatin Dalal

18.Who has been appointed as new Nepal’s ambassador to india?

Answer-Deep Kumar

19.Recently, who was won the 13th Parsvanth International Grandmaster chess tournament 2015?

Answer-Andrey Baryshoplets

 20.Recently, who was named as international Hockey Federation player of the year 2014?

Answer-Mark Knowles and Ellen Hoog

21.Recently, who was won women’s single title of Sydney international tennis tile 2015?

Answer-Petra Kvitova

22.Name of the winner of Women’s Brisbane international title 2015?

Answer-Maria Sharapova

23.Recently, head of the United Nations Ban Ki Moon had inaugurated the India’s first ever canal top solar power plant in which state?

Answer-Gujarat

24.Recently, Union Minister of water resource development Uma Bharti has decided to celebrate this year as name of the________?

Answer-Jal Karnthi  Varsh

25.Where is located the “great rift Valley “It is an intra- continental ridge system?

Answer-Africa

26.Name of the Indian banks listed in top 50 global banks in terms of marketing capitalization?

Answer-HDFC and SBI

27.Name of the bank has been topped the list of the top 50 global bank in sector of marketing and capitalization?

Answer-Industrial and commercial bank china (ICBC)

28.Where is headquarter of the International Renewable energy agency (IRENA) organization?

Answer-Abu Dhabi

29.Recently, Andhra Pradesh government has been signed a pact with which institute to Provide assistance in making agriculture sustainable and profitable?

Answer-International crops research Institute for the Semi-Arid tropics (ICRISAT)

30.Recently, Egypt’s famous actress was passed away it was also known as the “Lady of the Arabic Screen ?

Answer-Faten Hamama

31.Which day was observed as National Disaster response Force _________?

Answer -21st January

32.Who was appointed as new brand ambassador of 35th national game in Kerala?

Answer-Sachin Tendulkar

33.Name of the South African cricketer who holds the record of fastest century in One day international game?

Answer- AB de Villiers

34.Recently which bank has launched money transfer service in twitter?

Answer-ICICI bank

35.Who was awarded as martin Luther king award 2015?

Answer-Frank Islam

36.Recently, name of the state has  won the National tiger Conservation Authority biennial award 2015?

Answer-Periyar Tiger reserve of kerala

37.Which day was celebrated as national immunization day 2015?

Answer-18th January

38.What is the Currency of New Zealand?

Answer- Dollar

39.What is capital of the New Zealand?

Answer- Willington

40.Where is Headquarter of UNO?

Answer- New york, USA

CHECK HERE PREVIOU YEAR PAPER/MODEL PAPER FOR VAIOUS BANK EXAM 

CHECK HERE DAILY CURRENT AFFAIRS JANUARY MONTH 2015

CLICK HERE TO DOWNLOAD BANK EXAM STUDY MATERIAL 

CLICK HERE TO CHECK LATEST BANKING JOB

Current Affairs for SBI IBPS PO and Clerk Exam 15, 16 January 2015-{Download PDF}

 Current affairs for bank exam Janaury 2015:

Hello bankers herald readers , today we are talking about current affairs for various competitive exams like bank, SSC, railways and government exam etc. Firstly we are talking about, what is the importance of current affairs in the competitive exams these days and in our day to day general life?Many reasons are there like in these day current affairs question asked in any competitive exam. Current affairs plays very important role in any exam. But you know that, it is not only used in exam its use in our daily life because if we know about day to day current affairs it means we are updated day by day and we are enhancing our knowledge about our nation and world. If you read daily current affairs there is no need to read the whole newspaper.

Current affairs for bank exam daily gk update 15 and 16 January 2015:

current affairs, current affairs 2014, current affairs 2015, current affairs 2014 quiz, current affairs 2015 quiz, current affairs 2015 pdf, current affairs 2015 free download, current affairs 2015 in Hindi, current affairs 2015 books, Current affairs 2015 free download, current affairs 2015 free pdf, current affairs 2015 online test, current affairs question , current affairs Januar 2015 ,

 

So today we are providing current affairs of 15 and 16 January 2015 about nation and world. We can cover many topics are include like national news , international news, sports event, Indian state news, People in news, obituary , award and title, newly appointed, newly resigned, capital and currency, headquarters of national and international organizations and some important question etc. we hope, all of you have read our previous article about current affairs of 13 and 14 January 2015.

So friends , we are suggesting to all of bankers herald readers who wants a job in bank, SSC, railways and any other government organization please regularly  visit our site. We are providing bank exam study material like Marketing, general awareness, quantitative aptitude solved problem, reasoning study material, general English and banking knowledge etc.

CURRENT AFFAIRS FOR BANK EXAM:

CURRENT AFFAIRS OF 15 and 16 January 2015:

1.Who was appointed as new chief election commissioner of India?

Answer-H S Brahma

2.Which day was observed as Army day?

Answer- 15th January

3.Who was the first Indian commander in chief of the Indian Army?

Answer-K.M. Cariappa

4.Recently, Reserve bank of India(RBI) has changed Repo rate and Reverse Repo rate. What is the Repo Rate and Reverse Repo rate now?

Answer-Repo rate-7.75

               Reverse Repo rate- 6.75

5.Who was awarded by Sahtiya Akademi award 2014?

Answer-Prabhu Nath Dwivedi

6.Recently, World bank cut global economics forecast. How many Percent?

Answer- 3%

7.Recently , World bank has been decided assistance for building toilet in which indian state?

Answer-Chhattishgarh

8.Recently, Which bank has won MSME banking excellence Award 2014 on 14th January 2015?

Answer- UCO Bank

9.Recently, Which bank has launched Synd Mahila sakthi scheme for women on 14th January 2015?

Answer- Syndicate bank

10.Which Austrilian Cricketer has been announced retire for International Cricket on 14th January 2015?

Answer- Brett Lee

11.Through which states does the Ken River flow?

Answer-Madhya Pradesh and Uttar Pradesh

12.Recently, In news “Indian Paryaavarn Bhavan” Its India’s first zero energy building is located in which state?

Answer-New delhi

13.Recently, Who was won vyas samman award 2014?

Answer-Kamal Kishore goyanka

14.Name of the Indian person has selected for the social media person of the year 2014?

Answer-Amitabh Bachchan

15.Recently, Name of the IPS Officer has been Joined Bhartiya Janta Party on January 2015?

Answer- Kerin Bedi

16.Recently, name of the chairperson of central board of film Certification was resigned on 15 January 2015?

Answer-Leela Samson

17.Who was appointed as new  Haryana state brand ambassador on 15th January 2015?

Answer-Ramdev Baba

18.Recently, Name of the world’s first newest jetliner that took to the skies on 16 January 2015?

Answer- Airbus A350

19.What is full form of FCAT?

Answer-Film Certification Appellate Tribunal

20.Recently, Which of the state reccived national award 2014 for E-governor for the best districit level in the India?

Answer-Jammu and Kashmir

21.Name of the Britain’s infamous spacecraft it is the part of the European Space Agency’s Mars mission?

Answer-Beagle-2

22.Recently, Who was named as new Indian men’s football team coach?

Answer-Stephen Constantine

23.Recently, Who was won Sydney Double title 2015 on 15th January 2015?

Answer-Sania mirza and Bethanie Mattek-sands

CLICK HERE TO CHECK CURRENTAFFAIRS OF JANUARY MONTH 2015

CLICK HERE TO DOWNLOAD STUDY MATERIAL FOR BANK EXAM 

CLICK HERE TO DOWNLOAD BANK PREVIOUS YEAR PAPER/SAMPLE PAPER/MODEL PAPER

LATEST BANKING JOB

Current Affairs for SBI IBPS PO CLERK Exam -Daily Gk Update 13 And 14 January 2015

Hello friends, now here we are discuss about current affairs of January month 2015.we hope you read our previous article about current affairs of 11 and 12 January 2015.Why current affairs question necessary in bank exam ?As you know that current affairs is not necessary for  any exam .current affairs is keeping up to date you. Current affairs plays very important role in bank exam. Almost 10 to 15 questions asked in any bank exam, ssc, railways, and any government exam. Now days in every school conduct separate lecture of current affairs. Basically current affairs tell us about what is going on world.

current_affairs

Now day’s current affairs section most important role plays in written exam as well as interview session. Many student scare about current affairs section but as you know that this section is very easy even less time consuming. Current affairs are very important role plays in student life if they want to give any competitive exam. Basically latest current affairs asked in any exam so We are going to discuss about latest current affairs topics are include like national news , international news, sports news , books and author, important person in news, obituary, and banking news etc.

We are advised to all of reader those are preparing for bank exam, ssc, railways, and any government exam regularly visit this site .We are daily GK update in quiz format and full study material asked in bank exam like quantitative aptitude, Reasoning, general English, General Knowledge, pervious year question paper/sample paper/model paper and news about latest banking vacancy etc.

Current Affiars of 13 and 14 January 2015:

1. Recently, who has awarded by FIFA d’Or Award 2014?

Answer-Cristiano Ronaldo

2.Recently, who was named as new chairman of ISRO Organization?

Answer- Alur Seelin Kiran Kumar

3.Recently, Online Visa Pilot Programme for Indian business and tourism visitor launched by which Country?

Answer-Australia

4.Who was appointed as new chairman of BAE System India private limited company ?

Answer-Deepak Parekh

5.Who was named as governor of the year award for 2015?

Answer-Raghuram Rajan

6.Recently, which organization was named as space pioneer award for 2015?

Answer-ISRO Mars Orbiter Mission Team

7.Recently, India’s first CNG Powered train inaugurated by railways minister suresh parbhu at started which zone ?

Answer-Rawari-Rothak Line north zone

8.Recently, India’s first district to be linked to national optic Fiber Network (NOFN), the ambitious project to offer high-speed  board casting in all the village in the India name of the district ?

Answer-Idukki

9.National youth day celebrated on 12 January 2015 in India remember the birth anniversary of which Indian Leader?

Answer-Swami Vivekananda

10.Recently, the chairman of Forward Market Commission (FMC) is three month extensions on 12 January 2015. Where is headquarter of Forward Market Commission (FMC)?

Answer-Mumbai

11.Recently,Union minister of water resources, River Development and Ganga Rejuvenation Uma Bharti inaugurated this week as India water week 2015 at vigyan Bhawan ?What is Theme of five day water week ?

Answer-Water management for Sustainable Development

12.Who is Chief Minister of Gujarat?

Answer- Anandiben Patel

13.Recently, which state government has announced a cash reward of 50 thousand rupees to couple opting for inter-caste marriage?

Answer-Bihar government

14.Who was appointed as new chief justice of Bangladesh?

Answer-S K Sinha

15.Recently, who has named as best goal award of 2014?

Answer-James Rodriguez

16.Who was appointed as new vice chairman of NITI Ayog?

Answer-Arvind Panagariya

17.Recently, 13th Pravasi  Bhartiya  Diwas 2015 celebrated on 9th January 2015 at Gujarat .What was theme of the Pravai Bhartiya diwas 2015?

Answer-Bharat Ko Jano And Bharat Ko Mano

18.Name of the countries will be hosting upcoming ICC World Cup 2015?

Answer-Australia and New Zealand

19.Recently, Which Indian company has been owned the US Based Food Portal urbanspoon?

Answer-Zomato

20.Name Of the Flock Dance of Asam ?

Answer-Bihu

21.Name of the Capital of Nepal?

Answer-Kathmandu

22.Recently, Anirban Lahiri Voted Asian tour’s 2014 players is the Player of the year .he is related to which sports?

Answer-Golf

23.Name of the Indian Group, recently Goa government has extended the ban for next 6 month and operate in the state?

Answer-Shri Ram Sen

24.How much amount of money is attracted by the vibrant Gujarat Summite?

Answer-25 Lakh Cr

25.Recently, Which cricket team become has recorded highest run chase in T-20 game ?

Answer-West Indies

26.Who was won the Brisbane International Tennis 2015 title held on 9 January 2015?

Answer-Maria Sharapova

27.Recently Vasant gowarikar was died .He was related to which field?

Answer-Space Scientist

28.Recently, the metrological satellite, Fengyun-II was successfully launched by which country?

Answer-China

29.Name of the world’s first mangrove zoo is situated to which state in India?

Answer-West Bengal

30.Name of the world’s youngest billionaire after replacing Facebook co-founder Dustin Moskovitz ?

Answer-Kei Perenna, China

31.Which of the country to produce the health-rich purple tea as of now?

Answer-Kenya

32.Recently, Sanskrti Scholar was Conferred the sahitya Akademi award 2014 for his “Kanakalochanaha” collection short stories .Name of the sanskrti scholar?

Answer-Prabhu Nath Dwivedi

33.Who was resigned as Union Public Service Commission (UPSC) Member on 14th January 2015 ?

Answer-Former CBI Chief A.P Singh

34.Recently, the chairman of Defence Research and Development organization (DRDO) has resigned on 14th January 2015 .Name of the DRDO Chairman?

Answer-Avinash Chandra

 35.Recently, In the News Flight Search Tool launched by Google on 13th January 2015 in which Country?

Answer-India

36.Who was sets world record in Antarctic Ocean by swimming 1.4 miles in 52 mints?

Answer-Bhakti Sharma

37.Who was appointed as new CMD of Bharat Sanchar Nigam Limited (BSNL) On 14th January 2015?

Answer- Anupam Shrivastava

38.Who was appointed as new secretary and chief of the ISRO Organization?

Answer- A S Kiran Kumar

39.Name of the companies have signed a MoU to Build the PV manufacturing facility in Gujarat?

Answer-Adani and Edison Inc

40.Recently, Reserve Bank of India (RBI) has signed MoU for co-operation in central banking with organization?

Answer-European Central Bank

41.Who was appointed as new Chief Election commissioner of India on 14th January 2015?

Answer-H.S.Brahma

42.Recently, in news Italy president has been resigned on 14th January 2015?

Answer-Giorgio Napolitano

43.Who was named as the Director General Air Operation (DGAO) in the Indian Air Force on 14th January 2015?

Answer-Anil Khosla

44.Recently, who has been received Central Bank of the year award 2015?

Answer-Reserve bank of New Zealand

45.Recently, India and which country signed MoU for Skills and Infrastructure development in Sports on 14th January 2015?

Answer-Australia

Current Affairs For Bank Exam – Daily GK Update 11 and 12 January 2015 Pdf Download

Hello bankers  aspirant, now day’s current affair topic is mandatory at least 10-12 question asked in any exam like bank , ssc, other civil service exam .we know, many students are reading  newspapers daily, daily watch news channels  but many students  can get bored when they  read  whole newspaper  daily, news channel and not to mention immense waste of time .Yes  we agree to this point because we also get  bored when finished with the whole thing , we are not able decide which topics are important and which ones are not .therefore there are Many advantages of reading  daily current affairs like no need to go through whole newspaper and we know that in competitive exam current affairs is asked in multiple choice question format .So We are sharing current affairs of 11 and 12 January 2015 in multiple choice format. So you can easily understand.

CURRENT AFFAIRS OF 11 AND 12 JANUARY 2015:

Current-Affairs

1.Recently, East Turkestan Islamic movement (ETIM) is an Islamic terrorist group founded by which militants in china?

Answer-Uyghur Militants

2.Recently, The book Name “Born Again on the mountain “is authored by ________?

Answer-Arunima  Sinha3.

3.Which of the first state to sign MoU (Memorandum of Understanding) with sustainable energy for all (SE4ALL) with the United Nations?

Answer-Gujrat

4.Recently, who has been awarded by Pravasi Bharatiya Award 2014?

Answer-Satya  Nadella

5.The term “Celtic Tiger” is basically used to describe the economy. Which of country used this term for describe the economy?

Answer-Ireland

6.Which country has been the world’s largest and most valuable tar oil sands deposit?

Answer-Canada

7.Recently, who was appointed as DGP of Megahalaya?

Answer-Rajiv Mehta

8.Recently, Perin Romesh Chnadra was Passed away on 10 January 2015.He was related to which field?

Answer-Freedom Fighter and All India peace & Solidarity Organization (AIPSO)

9.Recently, united nation Organization Secretary is on visiting to India for 4 days. Who is UN Secretary?

Answer-Ban –Ki-Moon

10.Who has been Won Vikram Sarabhai Memorial Award 2015?

Answer-MYS Prasad

11.Recently, Kerstin Anita Marianne Ekberg was passed away on 10 January 2015. She was related to which field?

Answer-Swedish Actress

12.Name of the Pakistan cricketer recently announced for his retirement?

Answer-Misbah –Ul-Haq

13.Recently, Gujarat’s first 10MW solar power plant inaugurated by UN secretary Ban-Ki-Moon.It is situated which river?

Answer-Narmada River cannel

14.Who was won national junior snooker title at the BRC?

Answer-Avinash Kumar

15.Recently, who has won his 1000th ATP title at Brisbane?

Answer-Roger Federer

16.Recently, many awards winning Robert Stone was passed away in Florida on 10th January 2015.He were related to which field?

Answer-Novelist

17.Recently, the government of India launched “Parkash Path” is related to __________?

Answer-LED bulb Distribution

18.What is Full Form of UMPP___________?

Answer-Ultra Mega power Project

19.Name of the team has been retained the iconic Reliance ICC Test championship mace?

Answer –South Africa

20.Who has won the men’s single title of the Chennai open on 10 January 15, 2015?

Answer-Stanislas Wawrinka

21.Who has been sworn as a new governor of Mizoram?

Answer-Aziz Qureshi

22.Who is the director general of World Trade Organization (WTO)?

Answer-Robert Azevedo

23.Who was appointed as new CEO of Vistara airline?

Answer-Phee Teik Yeoh

24.Recently, The World bank was observed economics growth of India in 2015.What was observed economics growth of India?

Answer-6.4%

25.Who has been appointed as new President of Oracle Corporation?

Answer-Thomas Kuria

26.Which team has won the federation cup football tournament 2015 in Goa?

Answer-Bengaluru FC

27.Recently, Which DTH Company introduces India’s first 4K setup Box providing four times the pixel signal to a television?

Answer-Tata Sky

28.What is Full form Of NITI___________?

Answer-National Institution of Transforming India

29.What is Stand DELP________?

Answer-Domestic Efficient Lighting Programme

30.Stand of IUCAW?

Answer-Investigation Units on crime Against Women

31.Recently, Which first state became to have first High speed rural broadband network?

Answer-Kerala

32.Who has been appointed as new first female president of Croatia?

Answer-Kolinda Grabar Kitarovic

 33.Name of the First chairperson of the National Commission of women ?

Answer-Jayanti Patnaik

34.Name of the India’s longest river?

Answer-Ganga

35.Name of the India’s State is also known as agriculture epitome?

Answer-Uttar Pradesh

36.Name of the bank opened its first branch in the present day in Lahore Pakistan in 1895?

Answer- Punjab National Bank of India

37.Which day was observed as national youth day?

Answer-12 January 2015

38.Recently, which country hosted International Anti –terror summit it was held on 18th February 15, 2015?

Answer-US

39.Recently, National Award winner V.B Rajendra Prasad has died .He was also known as________?

Answer-Tollywood producer and director

40.What is Full Form of PNG?

Answer- Portable network Graphic

41.Recently In news 47 migratory birds were found dead in sultanpur national park on 11 January 15, 2015. This park is located in which state?

Answer- Gurgaon, Haryana

42.Recently, who has been appointed as new chief justice of Bangladesh?

Answer- Surendra Kumar Sinha.  He is first non-Muslim chief justice of Bangladesh

43.Recently, who has awarded by   top honors at the Golden Globe Award?

Answer-Richard  LinKlater

CLICK HERE TO DOWNLOAD BANK EXAM STUDY MATERIAL

CLICK HERE TO READ CURRENT AFFAIRS JANUARY 2015